Eksik saydığını düşünmüyorum. sebebi;
Örneğin 5k sitede 2,5 k saymasının başlıca nedeni pop-up engelleyiciler. gösterilmeyen pop-up lar muhakkak sayılmaz.. zaten tarayıcıların %90 ı içerisinde pop-up engelleyici bulunduruyor buna bir de toolbar ları ekleyince yarısını sayması bile mucize diyebiliriz..
öte yandan forum gibi sabit üyelerin girdiği sitelerde üyelerin genelde her girişte ip si aynı olduğundan sayaç belirli bi zaman sonra aynı ip yi tekrar sayar, ancak pop-up açılmaz. o yüzden en sağlıklı sonucu google analytics den almanızı tavsiye ederim.. siteye geri dönüşler geçirilen ortalama süre istatistikleri gibi birçok istatistiği burdan görebilirsiniz. benim sitem "google analytics"de günlük 2700 ziyaretçi gösteriyor, ancak site içindeki sayaçta bu sayı 4000 i geçebiliyor. bu da siteye geri dönüş yapan ziyaretçiden kaynaklanıyor.. google 2700 gösterse de altta farklı lokasyonları ayrıca sayıyor ve 1800 civarında farklı lokasyon girişi gösteriyor.. işte en sağlıklı sonuç budur. 1800 civarı farklı lokasyonda, soft reklam 1300 civarı gösterim raporluyor.. aradaki 500 farkı da pop-up engelleyiciye yorduğumuz zaman sonucun aslında sağlıklı olduğunu görüyoruz...
dediğim gibi site sayacım 4k göstermesine rağmen softreklam 1300 sayıyor ancak bu doğru bir rakam... sayaçlardaki mantık burda çok önemli arkadaşlar... Google Analytics e üye olup istatistiklerinizi burdan takip etmenizi öneririm..
Google Analytics adresinden kayıt olup takip edebilirsiniz... bence yüksek vergiler dısında softreklam gayet mantıklı seçim.. en azından adtech den fazla kazandırdığına emin oldum...