Smf kullandım yıllarca, eklentilerin hiç öyle panelden aktif edildiğini görmedim, çok hata veriyor, forumu taşırken bile ananızı ağlatmadan taşıtmıyor, karakter hatası veriyor, kullanıcı paneli olarakta mybb yi önce görüyorum, 10 tane mybb forumum var, smf sitelerimide mybb çevirdim ve rahatladım, tabiki herkes sevdiği altyapıyı kullanmalı, ama smf kullanıcı dostu değil bence...
Seo olayı malesef çok kötü, hadi kurdunuz diyelim taşırken imanınız gevreyecek ve büyük ihtimallede kuramayacaksınız, oturmuş bir sistem smf, ama eklentileri kurdukça siz oturup kalıyorsunuz yerinizde, sade olarak hiç bir eklenti kurmadan kullancaksanız olur, smf paketlerinin %80 nini elle kurmanız lazım, bir paket başka bir temada çalışmayabiliyor, mybb de %98 panelden tek tıkla sorununuzu halledebilirsiniz....
Mybb nin teması çoktur, ama Smf nin daha çoktur mesela, Smf ve Mybb ninde destek siteleri güzel iş çıkarıyor, ama smf daha profosoyenel, mybb daha genç insanlara hitap ediyor, destek sitelerinden de bunu anlayabilirsiniz...
Mybb yi kullanmamın sebebi kullanıcı dostu paneli(üyeler için), kolay kurulup kaldırılabilen eklenti ve temalar,teknik olarakta çok sağlamdır, smf de pek çok sitem hacklendi zamanında 1.4 sürümümüydü neydi....
Kısaca Smf artık kullanmıyorum ve kimseyede tavsiye etmiyorum, üstüne para verseler kullanmam, kişisel tercihim...