Benim hesaptan da kesilince bir mesaj yazmıştım İşbank'a, konuyu görünce ekliyeyim dedim.

---------------------------
Değerli Müşterimiz,

Şikayetiniz üzerinde hassasiyetle durularak gerekli inceleme yapılmış ve konuya ilişkin açıklamalarımıza aşağıda yer verilmiştir.

Bankamızca sürdürülmekte olan uygulama çerçevesinde vadesiz mevduat grubundaki hesaplardan "Hesap İşletim Masrafı" tahsil edilmektedir. Uygulamamız kapsamında üniversite öğrencilerine ait hesaplardan Hesap İşletim Masrafı alınmamaktadır.

Mesajınızda üniversite öğrencisi olduğunuz belirtilmektedir. Yukarıda da belirtildiği üzere üniversite öğrencilerine ait hesaplar masrafa konu edilmediğinden, 2008 yılına ait öğrenci belgenizi hesabınızın bulunduğu Şubemize ulaştırdığınız taktirde hesabınızdan tahsil edilen masrafın iadesi Şubemizce gerçekleştirilecektir.

Üniversite öğrencilerinin hesaplarına uygulanmakta olan istisna; sistemimizde tanımlı olan öğrenim süresi kadardır. Bu süre hesap açılışı sırasında öğrenci belgesinin ibraz edilmesi durumunda normal eğitim süresi olan 4 yıl için geçerli olmakta, bu sürenin bitmesini müteakip öğrenciliğin halen devam etmesi durumunda gelecek dönemlere ilişkin olarak bu hesaplardan Hesap İşletim Masrafı tahsil edilmemesi için öğrenci belgesinin hesapların bulunduğu şubelere ibraz edilmesi gerekmektedir.

Bununla beraber öğrenciliği devam eden ancak hesabı üniversite öğrencisi olarak tanımlı olmayan müşterilerimizin hesaplarına en fazla 2 yıl muafiyet verilebilmektedir. Bu süre sonunda öğrenciliğin halen devam etmesi durumunda yeni tarihli öğrenci belgesinin hesapların bulunduğu şubelere ibraz edilmesi gerekmektedir.

Bilgi edinilmesini rica eder, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
ŞUBE DIŞI BANKACILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Müşteri İlişkileri Grubu

--------------------------
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİYİM, VADESİZ YTL HESABIMDAN ALINAN YILLIK İŞLEM MASRAFININ GERİ ÖDENMESİ MÜMKÜN MÜDÜR BİLDİĞİM KADARIYLA ÖĞRENCİLERDEN KESİLMİYOR.. AYRICA GERİ ÖDENİYORSA ŞUBENİZE Mİ GİTMEM GEREKİYOR TEŞEKKÜRLER.