Müslüman kardeşlerimizin, çocukların ve hatta genel olarak sivil halkın orada acı bir şekilde can vermesi tabiki bizimde kanımıza dokunuyor ve bizi üzüyor. Ancak şuda bir gerçek ki, bu adamlar ( genelleme yapıyorum ) zamanında bize yanlış yaptılar, Osmanlıyı arkadan vurdular, bizim askerlerimizi, trenlerden indirip vurup trenleri yaktılar! Yaser Arafat şunları söylemişti, Biz Osmanlıya yaptığımızı çekiyoruz. İsrail ise ( yanlış anlamayın tekrar söylüyorum ben İsrail'in yaptığını savunmuyorum, müslüman kardeşlerimizin can vermesi benide üzüyor tabiki ) en azından şu anda ve yakın geçmişteki bizi yönetenler gibi değil, adamlar babalar gibi çıkıp terör örgütünüz bize saldırırsa bizde girer ülkenizi başınıza yıkarız diyor ve yapıyorlarda bunu, keşke bunu bizimkilerde yapabilseler ( sivil halkı hedef almadan )...
Konuya başka bir açıdan bakacak olursak, bugün bu konu altında MrManson'u eleştirenlerin, kendilerini müslüman kardeşlerimiz için çok üzülüyoruz diye üzgün ve duyarlı gösterenlerin büyük ihtimal buzdolaplarında Coca Colaları vardır...!
Birincisi, bağımsızlık mücadelesi normaldir. Biz ortadoğuyu kötü yönetmedik, ama bir milletin bağımsızlık mücadelesi vermesini de anlarım. Benim anlamadığım, Arnavutluk gibi hiçbir zaman bağımsızlık mücadelesi vermemiş, sınır bağlantısı kesilince zorunluluktan bağımsız olmuş ülkeler

İmparatorluklar devri bitti, parçalanma kaçınılmazdır.
İkincisi, Coca Cola demişken:
Yasser Arafat - Wikipedia, the free encyclopedia
"The team claimed that part of the Palestinian leader's wealth was in a secret portfolio worth close to $1 billion, with investments in companies like a Coca-Cola bottling plant in Ramallah, a Tunisian cell phone company and venture capital funds in the US and the Cayman Islands."