Arkadaşlar mIRC Scripting bölümünü gezdim ve böyle bir konu göremedim. Her ne kadar MSN, icq, Skype gibi sohbet programları artık mIRC'in önüne geçsede Türkiye de hala binlerce kişi mIRC Programını kullanıyor ve bende böyle bir başlık açma gereği duydum. Gelelim mIRC'imize nasıl kod ekleriz;
ilk olarak elimizde en basitinden bir kod olması gerekir ben böyle bir kod kullanıyorum:
#nickuyar on
on *:TEXT:$(* $+ $me $+ *):#:{
if ($active == $chan) { goto son }
echo -a $time $chan Kanalında $nick Senden Bahsediyor!
:son
}
#nickuyar endBu kodumuz sizin nickiniz yazıldığında echo yaparak size bildiri yapar.
Şimdi kodumuzu kopyalıyoruz. Ardından mIRC'imizi açıyoruz ve herhangi bir ekranda
Alt + R tuşlarına basıyoruz. mIRC Scripts Editörü açıldı şimdi
[Aliases] [Popups]
[Remote] [Users] [Variables] şıklarından
[Remote] Tıklıyoruz sonrasında Sol üst menümüzden;
|Dosya (ingilizce için File)
|Yeni (ingilizce için New)
Sekmelerine tıklıyoruz bembeyaz boş bir ekran karşınızda, ekrana sağ tıklayıp yapıştır tıklıyoruz.
(Kısayol Tuşu Ctrl + V) Son Olarak Tamam [OK] butonuna tıklıyoruz ve kodumuz eklendi güle güle kullanın.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Alias Kullanımı; Alias Nedir? ; Alias mIRC'imizde kullanılbilme özelliğini bizim eklediğimiz kısa komutlardır.
Örnek: mIRC'lerimizde kullandığımız F1, F2, F3, F4... Gibi tuşlarımız birer Aliastır.
Alias Oluşturalım:
Mesela F1 Tuşuna bastığımızda seçili nicke Voice(+) verip özeline mesaj olarak Tarafımdan #bilmemne kanalında voice edildiniz. Desin.
Alias Ekleme Komutumuz: /alias F1
(eklenecek tuş) //mode # +v $$1
(1.komut) | /msg $$1 Tarafımdan # kanalında voice edildiniz.
(2. komut) Sonuç Olarak: /alias F1 //mode # +v $$1 | /msg $$1 Tarafımdan # kanalında voice edildiniz..
Sanırım mantık olarak anlatabildim.
Bunu
/alias komutunu girmedende ekleyebiliyoruz nasıl?
mIRC'imizin herhangi bir ekranında
Alt + R Basıyoruz ardından açılan sekmelerden
[Aliases] Sekmesine Tıklıyoruz ve
Editör bölümünden ekleme yapacağımız için komut girmeden:
F1 //mode # +v $$1 | /msg $$1 Tarafımdan # kanalında voice edildiniz..
Bu şekilde direk Alias'ımızı Ekliyoruz..
İyi çalışmalar..