KaoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ee ver o zaman bilgilenelim :=)
gürcistan ...

gürcistan da yaşam şartları pahalılık bakımından Azerbaycana oranla biraz daha aşağı seviyededir.çok büyük bi ülke değildir.başkent tiflis olmasına rağmen çok sakin bi şehirdir.sanki başkent değilde sıradan bi şehir.Orta asya cumhuriyetlerinde olduğu gibi buranın büyük bi metro ağı vardır.BU metrolar sovyet (sscb) tarafından 1960 yılından sonra alman esirlere yaptırılmıştır.
şehir de gezilecek yer sayısı kısıtlıdır.etrafı gözlemleyeceğiniz bi yerden durup baktığınızda görebildiğiniz bütün yüksek teperlerde kiliseler vardır.hele bi kilise varki orta asyanın en büyük kilisesi ..yazının sonuna bi kaç resimde eklicem.
Şehirde Ankara caddesi diye bi cadde var bütün türkleri orada bulabilirsiniz.Gidecek olan varsa marzanişvili diye aklında bulundursun türklerin bulunduğu mekanı.ayrıca ziraat bankası da mevcuttur orada.
size tavsiye edeceğim bi yemek var : haçapuri ...
gerçekten mükemmel bi lezzeti var yemeye doyamazsınız...
şehir tek cami ile hizmet vermekte ingilizce biliyorum heryerde gezerim demeyin orada ingilizce sökmüyor rusça bilmeniz lazım.ayrıca otobüslerde felan hiç rusça yazılmıyor tamamı gürcü dilinde yazılıyo.rusça bilmemize rağmen pek bi halt edememiştik
petrol ün fiyatı yaklaşık 1 usd. yüksek teperldeki kiliselere çıkıp şehri ayaklarınız altına alabilirsiniz.ayrıca türkiyeli iş adamlarının açtığı bide universite mevcuttur.halk genel olarak fakirdir.her sokakta abartısız 5 kumarhane ile karşılaşabilirsiniz.etraf kumarhane kaynıyor.ayrıca her sokakta 5 kumarhane olduğu gibi 5 te dilenci görebilirsiniz.dediğim gibi halkı genel olarak fakirdir.Azerbaycanda sokaklarda görülen lüks arablardan burda eser yok.orta ve düşük seviyeli araçlar çogunlukta. bide türkiye sınır olan batum şehri var.burasıda bildiğiniz gibi türklerin bolca yaşadığı bi kenttir.zaten kente adım atar atmaz türk şehrine geldiğinizi çok rahat bi şekilde anlayabilirsiniz.Tiflis in merkezini boydan boya çay ikiye bölmektedir.buda şehre ayrı bi güzellik katmaktadır.

Buda büyük iskender