Herşeyden önce sitenizin 5-8 k tekil ziyaretçili forum siteniz var.
tüm sitelerinizin aylık 100-200 gb data transferi mevcuttur diyorsun.
Siz şu anda reseller olarak yani paylaşımlı bir host altında çalışıyorsunuz bu trafikli siteleri hangi host şirketine atarsanız atın illaki sorun yaşarsınız. çünkü sistem kaynaklarını hep sizin site kullanacaktır. Bu da hiç bir şirketin işine gelmez çünkü paylaşımlı bir sunucuda ortalama 500 site çalışır. Sizin kaynakları harcamanız diğer siteleride olumsuz etkileyecektir. Hiç bir şirkette bu şekilde paylaşımlı host hesabında yada resellerda siteleri sorunsuz çalıştırım diyemez diyende yalan söyler.
Siz şirketlerden önce bizim gibi tecrübe yaşayanların dediklerine de öncelikle önem verin bence.
Sizin için dedicated sunucu kiralama zamanı gelmiş geçmiş bile. En yakın zamanda dedicated sunucu kiralamaya bakın.
Bahsettiğiniz olguların farkındayım. Fakat şuanki serverimizda sayısını tam olarak bilmiyorum belki 10 belki 20 site var fakat büyük ve hitli olarak benim forum sitem hatta benim forum sitemden dahada büyük olan başka bir site daha var. Bu iki siteyi bir server rahatlıkla taşıyabiliyorsa diğerleride taşır. Elbette srverda 400-500 adet site varsa dediğiniz gibi kaynakların çoğunu harcar bunda hemfikiriz.