ksk35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google'ın işi kaliteli arama sonuçları vermektir. Müşterisini böyle memnun etmek ister.
Ben aramalarda genelde ilk sıraların işe yaramaz sitelerden oluştuğunu biliyorum.
Sıralama işini pr'ye göre yapmaması çok akıllıca olmuş.
Çünkü pr kasılan bir şey. Sitenin google'da sırasını sen belirliyorsan google salak derim.
Herhalde akıllandı.
Ayakta alkışlıyorum hocam.

Ben bir ara buraya amerikada bir google (bu arada google ın nasıl okunduğunu bilmeyen yüzlerce webmaster görüyorum ve üzülüyorum) üst düzey yöneticisi ile yapılan röportajı çevirip yazmıştım buralara.
Adamın dediklerinden aklımada kalan birşeyi örnekle aktarayım.

Diyelimki senin siten PR10 hatta PR1500 diyelim...

Google'a giren kullanıcı "hotels in miami" diye arama yaptı. Seninde böyle bir sayfan var. Girdi 10-15 saniye orada durdu baktıki içindeki bilgiler hiçbir işe yaramıyor. Kapattı sayfayı.
Bu noktada google'ın tracking araçlarıda bu aramayı (dünyada yapılan bütün aramaları olduğu gibi) takip etti.

Aynı kullanıcı (yada bir başkası) yine "hotels in miami" diye arama yaptırdı ve girdiği diyelimki pr0 yada pr-15000 olsun sitede 4-5 dakika durdu. Okudu. Sayfada 4-5 dakika kalması demek o sayfanın işe yaradığı anlamına geliyor(muş).

Röportajda çabuk çıkma oranları ile ilgili bir noktaya değinmişti ama tam metni hatırlamıyorum.

Bu durumda ikinci site pr si ne olursa olsun birinci siteden daha faydalı oluyormuş. Google'ın 24 kriterinden bir tanesi buymuş. Baclink'te belki bir kriterdir.

Artık deli gibi pr4 pr5 sitelere para vermekten vazgeçmeliyiz. Bende gerçek pr5 sitelere link verdirdim parasıyla (2-3 haftada birer ikişer toplam 20'yi geçmedi) . Sitenin backlink sayısı 300'den fazla ama ne oldu biliyormusunuz?

Pr0 !

Tövbe billah bundan sonra zırnık vermem backlink için o ayrı.

Yalnız site hitlerinde bir tane bile düşüş olmadı. Hala belirli aramalarda birinci sırada çoğu konusu ile ilgili aramalarda birinci sayfada.

Kesinlikle backlink benim gözümde bitmiştir. Bazı webmaster ların geçim kaynağı olabilir ama artık anlamını yitirmiştir bence.