Daha önce inceledim gereksiz değil mi? + ları ve - 'leri ile ele alabilecek birisi var mıdır?
+ ları
+ php ile görebilecegin yazılmış en hızlı çalışan template engine
+ ön derlemeli ( pre compiled ) olduğu için her seferinde tekrar tasarimi yorumlamaz sadece include eder. bundan dolayı yeni bir tasarim eklemediniz sürece metin işleme yapmaz
+ ben sene 2000 de falan gördügümü hatirliyorum yada 2001 civarlarinda ordan hesap ederseniz köklü eski bi sistem yani bug kalmamış gibi birşeydir
+ kendiniz çok basit bir şekilde değişken düzenleyici yada fonksiyon oluşturabiliyorsunuz
-leri
- sadece kendiniz yazılım geliştiriyorsanız yada adaptif kod çalışmıyor yani yazdığınız bir kodu başka yerlerde kullanmiyor sadece 1 site ile muhatap oluyorsanız çokta lazım degil
- while gibi blokları yada if gibi blokları tasarımı etkilemeden kullanmak istiyorsanız {if} gibi yapiyi <!--{if}--> gibi kullanmanız gerekiyor yoksa tasarım kayıyor
- henüz hazırlamadığım için türkçe görsel anlatımı yok

)
- Standart yollarda direk mysql_fecth_array() gibi bir yapi yok bundan dolayi bi datayi ilk başta dizi yapip o şekilde gömüyorsunuz. ama ilişkisel tablolarda avantaj sağlıyor şöyle ki mesea oyun ve grup tablom var. ben oyun bilsini set ederken diziye ekstradan grubun bilgisinide ekliyorum
kullanıcı oyun.grup.adi gibi direk erişebiliyor doğal olarak bu tasarimda sanki hepsi tek objeymiş gibi görünüyor
- datayi assign ile template e taşıdığınız için çok büyük datada out of memory olabilirsiniz ama zaten o kadar büyük bir datayi web sitesinde göstermek = browserın aynı datayi açmasını beklemek olduğundan data limitleme her zaman yapilması gerekn bi alışkanlık
- bu template direk php kodu yazayim dediginizde bunun bir class in içindeki fonksiyonda çaprıldığını düşünerek global $degisken; demeyi unutmamanız gerekiyor