Çok önemli bir konuya değinmişsiniz...Çok da doğrudur.google farklı kodlamalara sahip sitelerle içli dışlıdır..
Bir tane de ben söyleyeyim

Arkadaşlar bu ek olarak şunu da eklemek isterim ki.Google aramalarda tüm forumlar neredeyse aynı forum kategorisini kullanıyorlar.Bundan vazgeçin.Örneğin herkes müzik diye forum açar sizde açarsınız.link bir de aynı oldu mu hiçbir farklılığınız kalmamaktadır..Linkin aynı olması şöyle;
ww.siteniz.com/muzik-t-89.html linkini aynı 2 sitenin kullanması..
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Sana katılıyorum ama bu dediğini başarmak mümkün değil. 5 Senelik bir forumun sahibiyim. Forumda benim icad ettiğim en az 100 bölüm var. Ama gel görki o kadar çok taklitçi asalak türediki ertesi gün aynı isimde bölüm açıyorlar.
Özgün içerik diye yırtınıp duruyoruz ama bu terim bana hiçte özgün gelmiyor. Öyle ki kişi kendi yazdığı makaleyi kendi sitesinden önce bir çok sitede indexlenmiş görüyor. Öyle ya google nereden bilecek bu makalenin asıl sahibini.
Daha 2-3 sene evvel 70 tıklama ile 60-70 dolar aldığımız adsense şimdilerde günde 1500 tıklamaya 30-40 dolar veriyorsa bu işte en büyük pay yine bu asalaklarındır.
Bir zaman gelir azalırlar diye bakarken 1 tanesi yok oldumu 3 tane yenisi bitiveriyor.
Ücretsiz blog servislerinin bu kadar yayılması neticesinde domain ve hosting ücretleride eskiye nazaran çok ucuz dolayısı ile bu türlerin azalmasını beklemekte hata olur.
Velhasıl bana göre google amca artık işin içinden kendiside çıkmamıyor ve internet bana göre bir çöplük haline geldi.
Denizde kum internette site mantığını kullanan sporsor firmalar bu gidişle 0,01 e kadar düşürür ücretleri. Bana kalsa hepsinin yok olmasını yeğlerim eskiden bir banner alanı versek yeterdi bu sayede onlarda para etmez oldu.
Bilinçli internet kullanıcıları bookmarks siteleri ile bir şekilde kaliteyi yakalıyor ama halen adres çubuğu yerine google arama kutucuğu kullanan biz Türklerin işi oldukça zor görünüyor.
Konu konuyu açtı amma dertliymişim bu konuda.

Uzun lafın kısası artık 4/4 lük bir site sahibi olmak bir işe yaramıyor, kimse emeklerinin karşılığını görememiyor.