arkadaşlar, backlinklerin öneminin düştüğüne bende katılıyorum. Hep beraber bir çok güncelleme geçirdik ama farkettiyseniz ilk defa bu güncellemede elimizde olan tek şey pr değerleri oldu, sıralama vs hiçbirşeyde tık yok. Benim sitem PR6 oldu ve konusunda tek pr6 site, içerik olarak oradaki en güncel site çünkü devamlı kullanıcılar güncelliyor, alexa değerim 120k, benden sonra gelen sienin alexa değerleri 300k ve 700k. Google hergün istisnasız ana sayfamı cachler. Eğer önümüzdeki haftalarda bir dalgalanma yaşanmayıp, sıralamalarda değişiklik olmazsa artık bütün inancımı kaybedeceğim seo ile ilgili olan herşeye. Çünkü halen benim üzerimde duran sitelerin pr değerleri 4-5 ve hiçbirşekilde güncellenen siteler değiller zira bir tek benim sitemi her an indexleyip cachliyor.
Aslında bir yerde acaba bu google ın kafa karıştırma politikası falan mı diye de düşünüyorum. Çok fazla rekabet olan bir kelime olduğu için siz ne yaparsanız yapın benim dediğim geçerli mi demeye çalışıyor anlayamadım ama öyle olsa dahi Google ın kullanıcıya doğru sonuç gösterme prensibi gereği orda inci gibi duran sitemi(övmüyorum emin oldun kendisini hemen belli ediyor site) direkt ilk sıraya alması lazımdı. Yani backlinklerden ziyaede gerçekten bir emeğin ürünü, bu kadar ilgliyi kız arkadaşıma göstermiyorum..
Hayırlısı bakalım, sonuçlar ne olacak..
Siten dmoz üyesi değil ve üzerindeki siteler dmoz üyesi olabilir mi?