mustafa90 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arasındaki farkı söyler misiniz ? Ne gibi zorluğu var şu PHP kodunun. Saten bunları yazmasınada gerek kalmıyor( PHP editörüne bağlı tabi). Bu blokları otomatik oluşturabiliyorsun... Örnek: e text editör (Ücretli)
Ekleme:
Zaten neredeyse sırf if, for, {$var} gibi kalıpları kullanacak. Sırf bu yüzden smarty'i kullanmak gereksiz... ( BENCE )
evet zaten nerdeyse bildigin if for gibi kalıpları kullanıyor.

aradaki farkı şu şekilde düşünebiliriz. bir tasarımcıya ben kardeşim burda içeriğin çıkmasını istiyorsan {content} yazacaksın buraya diyorum diğerinde ise kötü ihtimalle short tag close olduğunuda düşünürsek

kardeşim içeriğin çıkması istedigin yere <?php echo $content ;?>

yazmalısın demeliyim.
birde bir dreamweaverda açıp {kelime} yazdığın hiç bir yerde sorun çıkmaz. yani tasarimi görerek çok rahat bir şekilde kullanıcı editleme yapabilir.

if kalıbınıda düşünürsek aynısı geçerli. illaki smarty kullanmak gerekli demiyorum sonuçta dönüp dolaşıp zaten uzun süre kod yazan bir yazılımcı illaki kodlarla tasarimları ayırma ihtiyacı duyar.

şimdiye kadar 3 kere kendim template engine yazdım. 4-5 tane farklı template engine inceledim. Bunların içerisindeki en başarılısı smarty.

çok fazla farklı insanla çalışmayıp sadece kendin geliştirme yapıyorsan zaten tasarımla kodları ayırmaya bile gerek yok