Tneo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gecenin bu saatinde bir oyuncumuzun bana ulaşarak böyle böyle bir yazı var şurada demesiyle gelmiş bulundum.
Derler ya söz sendeyken ağzından çıkmadan önce senin esirindir, senden çıktı mı artık sen onun esiri olursun. bu sözle başlamış oldum yazıma.
Kimi 13 yıla flash arayüzü gelişmez diyor. Kimi ayrı şeyler söylüyor.
Kimi sadece 2 padişah resmi eklenmiş diyor.
Tek sebebi açık kaynaklı bir oyunu geliştirmiş olmak.
Allahtanki internette sadece sığ düşünceli insanlar yok. Bunlar işletim sistemleri içinde geçerli, programlama dilleri içinde geçerli, web siteleri içinde geçerli, Bir linux dağıtımı çekirdekte aynı ama paketler olarak dünyada son kullanıcıya ulaşım sayısını biliyor musunuz ? Ne gerek vardı ? Açık kaynaklı zaten neden tek bir tane değil. Hiç bir linuxçu beş para etmez mi ?
Redhat bişey yapmamış. çekirdeğin üstüne iki satır kod yazmış mı diyeceksiniz ?
Bu mantıkla zaten bu güzelim ülkemde adam gibi çivi bile çakılmadı yıllarca, neden çünkü hep bir kulp takma, hep bir bende yoksa kimsede olmasın, ben yaşamıyorsam dünyada ki herkes ölsün.
Birde komik olan şu var ki, swf decompiler ile yaptığımız söylenen düzenlemeyi o kadar güzel anlatıyorsun ki sanırım becerememişsin, ve o kadar eminsin ki . Bir türlü anlamıyorsun ki bu arayüzün birde kod kısmı var, swf decompilerle olsa bu swf nin aynı zamanda kod kısmıda var bu kodlardanda bir halt anlamamamız lazım.
Ve gene diyor ki db den hammadde eklenemez userlerin fieldleri var. Belli ki arkadaşımız bu açık kaynaklı kodu indirmiş ve çözememiş. Sonrada çözen insanlar mı var, geliştiren insanlar mı var. Ben yapmadım ben edemedim. Onlar nasıl yaparlar. Nasıl bu kadar düzenleyebilirler der ve başlar atıp tutmaya önceki yazılarımızda da söyledik gene söylüyelim.
açık kaynaklı dağıtılanında hangi kod kısmını çözemedin söylersen ben sana yardımcı olurdum. Hangi fonksiyonları ve işlem processlerini yaptığını ( koşul döngü) nerede hangi bilgiler gerekli olduğunu.
ilgili konu:
Forum - Oyunun Siz Mi Yazdınız ? @ Tneo.Net Sohbet, Radyo T, Forum, Oyun Online
Tabiki Hayır.. orjinali devana'dır diyede bir çok yerdede yazdık.. bunun tamamen bizim olmadığı zaten vurguluyoruz heryerde.. fakat şuanda kodlamanın %80'i tamamen düzenlendi ve değiştirildi..
şuan beta versiyon olarak açtık hatalar yalnışlıklar eksiklikler vs. görmek için. fakat versiyon ve versiyonlarına geçince aradaki farkları veya tamamen bize ait olacağını göreceksiniz..
iyi oyunlar..
sadece sen değilsin emin ol, başkada ön yargılı yaklaşım aldığımı 2-3 kişi oldu.
İlgili konu:
Forum - Oyun hakkında dedikodular ? @ Tneo.Net Sohbet, Radyo T, Forum, Oyun Online
klansavaslari diye
trivian diye bir takim sielerin kopyasi oldugumuz söylüyorlar
klansavaslari sitesiyle tek ortak yanimiz sitenin renk tonudur.
Ancak online browser oyunlarının tamamı aynı mantıkta üretilmişlerdir. Hepsine aynı mantık vardır.
Bizim oyunumuzda artı olan flash arayüzlü olmasıdır. İmage maplerler değil.
Flash animasyonlarla sehir kavrami vardır bizde.
İlerde savaş senaryolarınıda flash platformuna taşımak istemekteyiz.
Yoksa her oyun ikraima, her oyun triviana, her oyun ogame benzer, klansavaslarida dahil..
dediğim gibi tek aynı yönumuz incelediğim kadarıyla site tasarım renk tonudur.
Oyunla herhangi bir şekilde iyonoik yada kovalent bir bağ yoktur.
Zaten grafik manasında böyle bir çalıntıya bizim ihtiyacımız yoktur.
Yeteri derecede, Photoshop ve Corel Draw, Flash'a hakimiz ki bu oyunun açık kaynaklı dağıtılanı swish ile düzenlenebilir.
Bir resimden esas alınarak yola çıkarak çalışmalar yapılabilir.
Ancak çalmak, çırpmak bambaşka bir kavramdır.
Lütfen ifadelerde daha dikkatli olalım.
Hiç kimseye eleştriye kapalıyız demiyoruz. Ama bu kadar at gözlüğüyle bakıp, bu kadar ucuz insancıklar olmayınız.
Olayların çok gerisinde kalıyorsunuz. Daha güncel daha kendinizi geliştirmeye açık olunuz. 50'li - 70 li yılların kafasıyla bakmayınız.
İş şuraya varacaksa bana bu oyunla ilgili flashla yapılması mümkün olmak kaydıyla istediğin herhangi bir şeyi söyle sana teslim ettiğim süreye bak ve proje biter bitmez, 13 yıla kadar olan zamanda benim maaşımı karşıla derim,
Bu kadar cesursan. Zaten bizim işe yaramazlığımızla övündüğüne göre noterle bu işi resmileştirdik mi senin korkacak herhangi bir şeyin olmaz. Benimde maaşım garanti olacağına göre, geçimimi sağladığım diğer tasarım işleri ve özel hayatımdan ve diğer işlerimden zaman kaybımı o kadar dikkate almam.
Nasıl anlaşma ama
" çamur at mantığı " bu yüzyılda bu kadar iletişim aracı içinde mümkün değil.
Çünkü çamur atıldığı, işin sadece salla gitsin mantığında yazıldığı yine bu iletişim araçlarıyla kısa sürede diğer insanlara ulaşıyor.
ve son cümlemde " hiç kimseyi zorla oynatmadık " Merak ettinse,
İnsanlar kendileri beğenip oynuyor. Kim bilir belkide gelişiminin 13 yıl kadar sürmeyeceğine inanıyolar
bir kaç kendini bilmez lafın üzerine bunu yazma gereği gördüm..

indirdim,kurdum,çalıştırdım..

kendime çok güzel hammadde de ekledim merak etme.. sendende çok iyi çözdüm oyunu.. senin yaptığın gibi 1000 maden değil 50000 maden ekleme yaptım kademeleride çıkardım..

swf si ile hiç oynamadım ben sadece kodlarını nasıl kullandığına baktım..

swf decompiler den çıkan kod dediğin şeyler sanırım as lar bilmiyorsan action scriptler yani uyanıksın ama hala cahilsin.. zeki insana hayran olurum çakalı hiç sevmem..

gelip yazdırıyorsun buraya reklam için, sonra gecenin bu saatinde bir üyem bana geldi diyorsun.. gecenin o saatinde bile fazla üyen varsa herhalde 200k üyen var.. epey popüler bir oyun olmuş sanırım

"açık kaynaklı dağıtılanında hangi kod kısmını çözemedin söylersen ben sana yardımcı olurdum. Hangi fonksiyonları ve işlem processlerini yaptığını ( koşul döngü) nerede hangi bilgiler gerekli olduğunu."

mesela bizlere cronlarını açıklarmısın bu oyunun? çok biliyorsun ya hani..

"Tabiki Hayır.. orjinali devana'dır diyede bir çok yerdede yazdık.. bunun tamamen bizim olmadığı zaten vurguluyoruz heryerde.. fakat şuanda kodlamanın %80'i tamamen düzenlendi ve değiştirildi.."

dediğim gibi oyunun zaten dilini değiştirmen %80ini değiştirmen gerek.. dil değiştirmek geliştirmek değildir..

oyuna neden görsellik katamadın okadar bilgiliysen? neden age of gibi olmadı? neden savaşlar canlı değil? neden netten bulduğun bir kız iconunu koydun oraya? türk köylü iconu bulamadın galiba..

"
Bizim oyunumuzda artı olan flash arayüzlü olmasıdır. İmage maplerler değil.

Flash animasyonlarla sehir kavrami vardır bizde.

İlerde savaş senaryolarınıda flash platformuna taşımak istemekteyiz.
"

yalancılığında bukadarına pes.. arkadaşım oyunun zaten orjinalinde bu flash görsellik var.. ve sen sadece padişahları ve sol köşedeki kızcağızı eklemişsin..

buda biraz imperia+travian.. devana bu şekilde iki fikri birleştirip baştan kodlamıştır.. flashların sana ait olduğunu iddia edersen yalancılığı aşmış olursun!

ben bu kısım için dedim zaten senin o savaşları animasyonlu yapman demen 13 seneni alır.. ileride demişsin zaten.. 13 sene senin gibi bir sivri akıllı ( ç )alıntı işler yapan biri için ileride bir süre..

yada bir flash profesörü bulur yaptırırsın..

klansavaslari için yorum yapamam.. o oyuna pek dikkat etmedim.. arkadaşım oynarken bir kaç kez gördüm.

anlaşmanı kabul ediyorum...
bu oyun için 1 hafta içinde savaşlar mmorpg gibi canlı yapacaksın. maaşını karşılayacam.. noterdende sözleşme yapacaz.

yiyor mu?

yemez..

neden biliyor musun? çünkü sen bunu yapabilecek kabiliyette olsan zaten oyunu bu şekilde piyasaya sürerdin çakalcık seni..

ama benim şartlarıma varsan tasarım + kodlama ( flash arayüz ancak mmorpg yani metin2,ko vb. tarzı eş zamanlı gösteri, kayıplar, kazançlar vs yapacaksın) için noterden seninle anlaşırız..

ancak bana en azından bir ev göstermen gerek teminat olarak..

sen kodlamasını bırak flash arayüzü dahi yapamayacak kadar beceriksizsin..

çünklü free bir scripti türkçe yapıp, swf sine iki resim ekleyip ben geliştirdim, ben yaptım diyebilecek kadar anlaşılamaz birisin..
sana alıntı demiştim ama anladımki ( ç )alıntı imiş.. zaten sen ilk belirtmişsin bunu..

vay pahalı insan vay.. çalıp çırpıp ben geliştirdim ben yaptım diyen bir tip bize emekten bahsetti