Okuyan arkadaşlarım var. Hayat çok çok ucuz. Örneğin aylık 250 $ a yeme içme ev kirası eğlenme , okula taksiyle gidip gelmeye kadar tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilirsin.
Fakat okuyacağın bölümü iyice araştırıp seç zira her bölüm için denklik belgesi alamıyorsun
arkadaşlar konu açılalı baya olmuş.Ama sitenin number one olmasından dolayı google da arama yapınca azerbaycan hakkında halen r10 a rastlanıyo

gerçi yurt dışı konusunda
bnm siteme rakip olamaz ama arada çıkıyo işte

neyse sözün özüne geçeyim.Ben 4 yıldır Azerbaycandayım.Azerbaycan teknik üniversitesinde okuyorum.Burda Azerbaycan hakkında yazılanların çoüu doğru değil örneğin alıntı yaptığım mesajdaki gibi o tarzda olan mesajlar.burayı tercih etmek isteyecek olan veya buraya gelecek olan arkadaşlar eğer google da bu siteye rastlarsa bu konuda çok yanlış bilgiler edinmiş olurlar.
Ben buraya yazacaklarımla en azında burdaki yazılara okuyacak olan arkadaşlara bi nebze yardımcı olmaya çalışayım.
Arkadaşlar öncelikle hayat ucuz kelimesini kesinlikle kafanızdan çıkarın.250 dolara biri yazmışki istediğin gibi yaşa okulada taksiyle git !
ben buraya gelmeden önce yani 5 sene öncede bana 50 dolara geçinirsin diyenler oluyodu.ama büyük bi yalan.Şehirleşme olan bi yerde tek odalı ev kiraları 300 dolar, 2 odalı 400 dolardan başlar , 3 odalıda 550 dolardan başlar.
bu dediiklerim minimum fiyatlar.Ben şehirn biraz uzağında kalıyorum daha ucuz diye ama orda bile 2 odalı 300 dolardan başlıyo.600-700 dolara kalan sınıf arkadaşlarım var.ev kiraları böyle.Ben geçeyim mutfak masraflarına ;arkadaşlar fiyatları ben oludğu gibi yazacam siz karar verin ucuzmu değilmi ?
kışın biber taneyle satılır tanesi min 45 ykr

yazın kilosu 2 ytl olur

domates kışın min 3 ytl yazın 1 ytl ye kadar düştüğü oluyo

sogan patetes ortalama 1 ytl dir.şimdi kalkıp burda herşeyin fiyatını yazamam.demek istediğim sebze meyve fiyatı nerdeyse bizdekinin 2 katına yakın.şimdi dersiniz illaki ucuz bişeyler vardır.hmn ucuz olan herşeyi yazıyorum ;
bakkaldan alınabilecek çikolata ,bisküvü ,kola ,çerez ,ayrıca yol ücreti ,otobus ile şehirn hertarafına 40 ykr,benzin, mazot,gaz , bide cep telefonu ucuz.malesef başka ucuz hiç bişey yok

bilgisayar fiyatları burdan daha pahalı ,elektrik faturası tr ile aynı fiyata geliyo.
telefon görüşmeleri şiçi aylık 4 ytl veriyon buda ucuz.
internet bağlantısına gelince kafeler genelde 1024 kpbs lik bağlantı kullanıyo saati 2 ytl den başlar.
eve adsl çekme işine gelince yeni yeni ucuzlamaya başlıyo.
256 sınırsız 50 ytl oldu bi firmada yoğun taleb var patlama oldu satışlarda.
benim kullandığım tarife akşam 7 de başlar sabah 10 a kadar pazar ve bayram tatillerinde 24 saat olan bi tarife aylık 60 ytl

şimdi geçeyim şehirdeki güvenliğe ;
arkadaşlar emin olun kimse sizi çevirip sizebulaşmaz.4 senede daha rastlamadık.yani genel olarak güvenli bişehir.kimseye karışmazsan kimsede sana karışmaz.insanları genel olarak bizden daha farklı lar.mesela genelde hereks takım elbise giyer.dış görünüşe çok önem verilir.unutmadan bir millet iki devletiz ...
Azerbaycana nasıl ulaşacaz derseniz onuda açıklıyım ;
Güneydoğuda ve doğu anadoluda olanlar iran üzeri taksiyle gelirler.gelmeden kesinlikle karstan ankaradan yada ist dan vizenizi almanız lazım.Nahçıvan ı kesinlikle tavsiye etmiyorum.canınıza okurlar.
ayrıca karadenizden gelecekler ist-bakü arası çalışan otobusler var 100 dolara baküye ulşabilirsiniz.
ankara ve istanbulda olan arkadaşlar yada buraya yakın oturan arkadaşlar uçakla yolculuk yapsalar iiolur.baküye inince 2 foto ve 15 doalra vizeyi alabilirsiniz.
uçak fiyatı gidiş geilş 340 dolar 25 yaş altı için ,diğerleri için 420 dolar.
geçelim eğitim konusuna ;
arkadaşlar universiteden kesin olarak konuşuyom 1-2 univ. hariç hiç bişey alamazsınız.derslerde öğrenecek pek bişey yok genel olarak.bu sözlerime kimse kızmasın çünkü bunu aşağılamak için söylemiyorum üzülerek söylüyorum.
dışarda kurs imkanı çok fazladır.her türlü kurs mevcuttur.aylık 40 dolardan başlar kurslar.ben cisco ccna kurusna gidiyom 4-5 ay sürecek 400 manat yani 750 ytl

Azerbaycan ilgili her türlü konuda yardımcı olabilirm.her soruyada cevap verebilirim.
Burada yazılı olanlara rastlayan Azerbaycanlı kardeşlerim eğer tartışacaklarsa lütfen seviyeli bi şekilde tartışalım.problem neyse çözeriz ...
hadi herkesin yeni yılı huzurlu mutlu hayırlara vesile olsun ...