texaschainsaw adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşım Türkçe naraları atıyorsan önce sen öğren öyle yaz!!!
Türkçeyi değil Türkçe'yi , "Google'den Banlandım...." değil "Google'dan banlandım..."
1.banlandımın "b"si büyük değil küçük olur orada,
2."...." nokta gibi bir noktalama işareti yoktur "..." bu vardır,
3.Başkalarının hatalarını aramaya çalıştıkça, hata denizinde boğulmaya mahkümsun!!!
Senin banlanmana gelince dostum yardım edemeyeceğim, arkadaşa sinirlerim bozuldu onu belirtmek istedim.

Dilimiz konusunda gösterdiğiniz hassasiyet için hepinize ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar... Ancak burası Türk Dil Kurumu değil. Yine de hepiniz sonuna kadar haklısınız ayrı konu. Hepimiz ufak tefek hatalar yapsak bile amacımız kötü değil. Bazen, bazı yerlerde öyle yazılar görüyorum ki acaba bu adam hangi dilde yazmış diyorum...
Birbirimize azda olsa tolerans tanımalıyız çünkü bir özenti içerisinde yazılmış kelimeler değil bunlar..

Hatayı gösteren arkadaşada bu kadar tepki göstermenin anlamı yok diyorum..
Çünkü burada herkes birbirinin yanlışını ortaya çıkarsa cevap vermeden bu konu 30-40 sayfa uzayacaktır..
Meselâ dilimizde mahkûm kelimesi vardır mahküm yoktur.. texaschainsaw kardeşimizede bunun için ben tepki göstermeli miyim acaba? Dediğim gibi burada bir başlasak herkes birinin yazısında bir yanlış bulacaktır.

İyi niyetimizi koruyalım biraz lütfen.. Bu kadar tepki gösterilecek bir davranış değil, aksine iyi birşey yapmış.. Maksadı da kötü değil üstelik.