Çalışma şeklinizin bu şekilde olması beni mutlu etti. Umarım tavsiyem işinize yaramış olur.
Biraz da vebal altında hissederek kendimi bir kaç tavsiyede daha bulunmak istiyorum:
1- Öncelikle mümkünse toplam ders süresi için bir plan vermelisiniz. Yani haftada 6 saat olduğuna göre 3 ayda toplam 6 x 12 = 72 saat yapıyor sanırım. Toplam olarak da 12 bölüm halinde bence haftalık olarak ders müfredatını verebilirseniz herkes daha iyi fikir sahibi olur ve açıktan kalan noktalardan birisi hallolmuş olur. Hem siz daha sonra ortaya çıkabilecek anlaşmazlıklara karşı bir önlem almış olursunuz hem de insanlar ne hizmet alacaklarını (bu konuda bilgili de olmadıkları varsayılabileceğine göre ) bilmiş olurlar.
2- Sizin bu konudaki yetkinliğinizin aynı anda ya da günde , belli bir sıraya bağımlı kalmadan farklı dersleri insanların alabilmesine imkan verir diye düşünüyorum. Bu yüzden verdiğiniz bu kursa talep gösterecek insanlar için bir çalışma takvimi belirleyip bence buna göre ders saatleri belirlenebilir.
3- Dersler etkileşimli olarak ve birebir mi gerçekleşecek yoksa bir kaç kişinin aynı anda ders alması şeklinde mi olacak? bu konunun tam anlaşılması gerekir.
4- Eğer özel ders şeklinde ders verilecek ise, lütfen kişilerin belirlenen bu (KDV dahil 1200 YTL diyelim) ücret için parça parça ders alması imkanının getirilmesi gerekir.
5- (Benim php ve kodlama konusundaki bilgim ancak afaki öneriler getirme şeklinde olabilir. Afaki ise lütfen bu önerimi es geçiniz) Derslerden bir kısmının temel bilgileri yerleştirmeye dönük olacağını ve misal 4-5 hafta süreceğini düşünelim. Sonraki uygulama geliştirme bölümünde ise temel eğitimi alanların ufak tefek uygulamalar geliştirebileceklerini düşünelim. (atıyorum tabii) Böyle ise ilk 4 haftalık dersi almanın zorunlu tutulması ve kişinin düzeyine göre sonraki haftaların da isteye bağlı olmasının çok daha fonksiyonel olabileceğini düşünüyorum.
6- sonuç olarak, bence 12 haftaya böleceğiniz çalışmadan ilk 4 haftalık kısım
(3,4,5,6 olabilir bilmiyorum tam ne kadardır böyle bir şey olabilecekse siz karar verin tabii) bence zorunlu olmak üzere kişinin istediği kadar dersi almasına imkan verilmesi gerekir.
7- Ücretin peşin istenmesinin bu iş için özel bir yatırım yapıp dersane tutmak ya da bir donanım alınması gibi bir masrafı yoksa eğer bu forumdaki çoğu kişi için ağır olabileceğini düşünüyorum. Gerçi 100lerce kişiye yayılma gibi bir amacınız olmayabilir ama bence bunu bir değerlendirin. eğer ayrı 12 haftalık bir plan yapıp her bir hafta 100 YTL kdv dahil derseniz çok yoğun bir talep alabilirsiniz düşüncesindeyim.
Benim de projelerin değerlendirilmesine ilişkin imzamdaki gibi bir konum bulunuyor ve bu hizmeti ücretli olarak veriyorum. Ücretsiz olarak naçizane bu kadarlık görüşlerimi iletiyorum. umarım faydalı olur.
Saygılar