demented adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynısı benimde başıma geldi, tam olarak aynısı hemde. Şuan çok çok fazla maddi zarara uğradım.. Resmen beni anlatmışsın. Ben yine uğraştım bu lanet şeyden çıkmak için ama nafile.. Kafama takılan şu yanlız, bizim site alanındaki en iyi site, kodlaması içeriği vs herşeyiyle tam google 'ın istediği gibi. Ama bir türlü üst sıralara çıkamamıştık. Sonradan link almaya başlayınca ilk sıraya yerleştik.. Nasıl bir google 'dır ki bu link almadan çıkartmıyor, ama link alınca da aşağı indiriyor.. Yani ne yapalım biz link almayalım aşağıdayız, link alalım yine aşağıdayız..
Aslında sistem çok karmaşık değil, sadece bizler sabırsızlıkla davrandığımızdan bunlar başımıza geldi. Çözüm o kadar basit ki oysa.

Birinicisi mutalaka link almanın faydasını görürsün. Sana gelen linkler kalitelerine göre sitene mutlaka etki edecek, kelimende artı puan sağlayacaktır.

İkincisi aldığın linkin sana sadece artı değil eksi puanları da var. O yüzden link alırken çok düşünün diyorum. Eğer site tamamına yakında yüksek link çıkışları yapıyorsa, bu sefer site incelenmeye alınıyor. Ve o sitenin link sattığına dair algoritmaya yakanırsa, o siteden outlink alan her site küçük de olsa ceza katsayısına muhatap oluyor ve hak ettiği puanla değil, bir kaç kat düşük puanla muamele görüyor.

O yüzden link alırken sitenin pr değerinden ziyade, sitenin hem içerik, hem de outlink çıkışındaki politikası çok önemli. Bunlardan biri olumsuz olursa bide vururuz, hepsi olumlu olursa çıkışa geçeriz. İşin özeti budur.