merhaba arkadaşlar cd lerimizi şifrelemek istiyoruz. fakat aktivasyonlu olmasını istiyoruz.
yani orneğin size cd yolladık içindeki programı çalıştırabilmeniz için size verilen serial ile internetten aktivasyon yapmalısınız. bunu nasıl yaparız nasıl yardımcı olabilirsiniz. ücretli olarakta yaptırabilirim.
Kendi programımda bunu yaptım size birkaç farklı secenek sunabilirim. Bir exenizden haric baska bir exede aktivasyon için yapılabilir.Ben öyle yaptım mesela. Program internet üzerinden sunucudaki veritabanınıza baglanır. Verilen serial ile aktivasyon işlemi gercekleşir. Genel olarak 2 sutun yeterli o tablo icin.En nihayetinde aktivasyon durumu ve serial yeterli olur. Eğer serial aktivasyon edilirse durum değisir. Aynı serial bir daha girilise baska bi yerden durum değiştiğinden dolayı aktivasyona izin verilmez.
Hos bende daha farklı bir yol vardi. Bende aktivasyon localde yapılıyordu. Key cıkarıyordu program CPU 'un clock saatine göre hic bir zaman aynı olmaz ürettiği keyler bu yüzden . Bide tabi bir algoritma barındırıyordu icinde üretilen keyi uygun giriş koduna donusturecek. Programı kullanan kişi programın ürettiği sayıyı bize soluyor bizde telefonda ona gerekli giriş kodunu veriyorduk.
Bunun haricinde program bilgisayarın CPU numarasına göre çalışıyordu. Direk numaraya göre değil yine 4 parcalı bu numara üzerinde cesitli kesme ve birleştirme işlemleri yaparak karmasık bir algoritma yapıyorduk.Yani dosyalar kopsalansa bile baska bir bilgisayarda calısmıyordu. Size verdiğimiz giriş kodu şifreli bir şekilde veritabanında saklanıyordu. Eğer herhangi bir sebeple sistem gocse bile otomatik sistemi geri yükle komutu ile aktivasyonda program kurulduktan sonra yeni sistemde otomatik saglanıyordu. Buda tamamen format attım yeniden aktivasyon kodu istiyorum gibi problemleri ayrıca bu şekilde düşünülecek key isteme girişimlerini engellemek amaçlı idi. Bu sekilde bir yolda sizde deneyebilirsiniz.