Şehit Türkçe bir kelime değilki.Arapçadan gelir ve Şahitlik eden Manasına gelir.İslam dininde Allah yolunda ölen kişiler için kullanılır.Bu vatan uğrunda ölen kişilerin de Allah uğrunda öldüğüne inanılması ile senin düşündüğün anlamı kazanmıştır.
@Seostanbul hakaret ediyorsun bir daha hakaret ettiğin takdirde seni report edeceğim.Dini de Arapçayı da biliyorum merak etme sen

Orjinalinden okuduğumuz için rıdvan efendi yok bilmem ahmet efendiye ihtiyacımız yok.Sen benim ne dediğimi anlamadığın gibi üstüne benim şehitliği de reddettiğimi sanıyorsun.Şehit Allah uğrunda ölen kişiye denir İslam dininde , ayrıca askerde hayatını kaybeden abilerimiz - kardeşlerimiz şehittir.Benim inancım bu şekilde.
Birader yazındaki "Şehit Türkçe bir kelime değilki.Arapçadan gelir ve Şahitlik eden Manasına gelir.İslam dininde Allah yolunda ölen kişiler için kullanılır." sadece doğru nitelik taşıyor. işi kelime anlamlarına indirgeyerek demogoji yapacaksak Allah ugrunda ölmeyide vatan savunmanın her müslüman için dini savunmak anlamına geleceği; dahada içeri girersek dini savunmanın Allah'ı savunmak anlamına geleceği ve Fatih in istanbul u fethi ile peygamber duası almış bir ordunun neferlerinin boşa ölemeyeceği sonucuna varırız. Çok daha derine inmek istersen buyur inelim.