Arkadaşlar mrb.

Tüm yazılımı kendime ait bulunan asp ile yazılmış bir site ve ona bağlı bir de subdomain var. 404.asp ile sef url yöntemi kullanıyorum. Vps kiraladım, 512 RAM, 2,53 GHz işlemci mevcut. Vps de sözünü ettiğim tek siteyi ve subdomaini barındırıyorum. Veritabanı olarak da mysql kullanıyorum.

Sitede anlık 25 kişi civarında ziyaretci olduğunda (bu da saat içinde 500 tekil hite karşılık geliyor ortalama) site yanıt vermiyor. Bu yoğunluğun olduğu ve sitenin yanıt vermediği anlarda, ya kendi kendine belli bir süre sonra geliyor ya da uzak masaüstü bağlantısı ile Restart yapıyorum, ziyaretci yoğunluğua göre durum tekrarlanabiliyor da. Uzak Masaüstü bağlantısını gerçekleştirdiğimde bu tür anlarda İşlemci %100 lerde, Ram ise 230 Mb lerde seyrediyor.

Şimdi aklıma asp ve php arasındaki performans farkı geliyor. Gün içinde toplam 6k hiti olan asp ile yazılmış bir sitenin sözünü ettiğim Vps özellikleri ile sıkışması ister istemez acaba baştan mı yanlış yaptık programala dili seçiminde diye düşünüyorum.

Sizce 6k hiti olan bir sitenin bu vps özelliklerinde sıkışması normal mi, yoksa yazılımdan kaynaklanan aşırı bir sistem kaynaklarını işgal mi sözkonusu? Asp ile mysql kullanmam bir hata mı sizce? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.