Kimse kimseye engel olmuyor ki yahu. Daha doğrusu, o "Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok" diyen abileri hiç görmedim ben. Bana "PHP öğren, ASP öğren" diye diretiyor o abiler nedense.

Ama herkesin bir işi olmalı bence. Site sahibi, ille de kodlama bilecek diye bir şey yok. Php bilmiyorsundur; ama öyle logolar tasarlarsın ki, siteye girenin dikkatini scriptten ziyade, logo çeker. Bence bu da yeterlidir.

Bizim milletin bu düşüncesinden nefret ediyorum. "Her şeyi ben yapmalıyım" zihniyeti. Yahu, bu sinema sektöründe de böyle; müzik sektöründe de böyle; sosyal hayatta da böyle.

"İş bölümü" diye bir şey var. Siteyi sen kodla, tasarımı sen yap, logo-bannerı sen tasarla, içeriği sen gir, optimizasyonu sen yap, ee? hani diyorsun ya, "parayı kendileri kazanmak istiyorlar, o yüzden bize öğrenmeyin php diyorlar" diye. Senin mantığın da bu değil mi? Siteyi ben yapayım, içeriği ben gireyim, logoyu ben tasarlayayım, kimseye para vermek zorunda kalmayayım değil mi mantığın?

İlle de bir şeyler üretmek istiyorsanız, "proje" üretin. Emin olun script üretmekten daha faydalı olacaktır. Hem sizin açınızdan, hem de Türk interneti açısından.

(nokta)