Kazançlar sadece mouse harektlerine bağlı degil elbette.

Mouse hareketleri de kazancı etkileyen hususlardan birisidir. Bunuda bilmemiz gerek diye yazmıştım makaleyi.

Sayfada kalma süresini denedik elbette ; Sayfada kalma süresi mouse kadar etkili degil.
Bunuda denedik arkadaşımla. Sayfayı açtık, çay içmek için 10dk mola verdik.sayfa açık kaldı. Sonra hiç mouse hareketi gerçekleştirmeden direk reklama tıkladık. sonuç yine 0$ idi. Belki bu tesadüftür bilemiyorum deneyin daha gerçekçi olması için en az 3-4 kez denemek lazım.

Yada şudu söyleyeyim. Bir dizi analiz fonksiyonlarına bakıp kazançları webmasterın hanesine ekliyor.
Eğer Belli bir mouse hareketi varsa sayfada bu durumda diger etkenleri hesaplamaya başlıyor google.
Sayfada kalma süresi,sayfanın pagerankı, sayfadaki link çıkış sayısı vs vs gibi. etkenler o zaman hesaplanıyor diye düşünüyorum ben. Mouse harekti yoksa sayfada uzun süre kalması bişey ifade etmiyor google için.

Bence google mühendisleri şunu düşünmüş olabilir:
Otomatik tıklama botları var piyasada. Bu botlar sayfada uzun süre kalabilir. Belli bir zaman geçtikten sonra reklama tıklattırılabilir. Ama bu botlar sayfada mouse hareketi yapamaz.
Bu sebeble, mouse hareketini daha çok önemsemek, sayfada uzun süre kalmayı önemsemekten daha etili olur. Sahte ziyaretçi ile gerçek ziyaretçiyi ayırmak konusunda.

Sayfanın en tepesine 468x60lık adsense bannerı yerine makalenin ortasına yada sonuna reklam yerleştirmek daha çok kazanç sağlıyor.