Selamlar,
ÖSS'de 1 senede yoktan başarı kazanmış birisi olarak ÖSS'ye girecek arkadaşlara çeşitli tavsiyelerde bulunmak istiyorum.
Başladğımda eylülde matematikten 16 ynlışım vardı, saymayı orada bırakmıştım. Moralim yerlerdeydi. Bizim zamanımızda 190 birincinin puanıydı 122 almıştım ilk dershane denemesinde

4 yıllıklara giriş sınırıdır bu
Sonra sabırla çalıştım.
Tüm derslerde tüm konuları yazdım ve teker teker önce konuları öğrenmeye başladım. Burada çok disiplinli olmalısınız çünkü zaman çok kıymetli. Çalışırken her öğrendiğinizden bir soru tipi çıkarın. Ama abuk olmasın, sınavda çıkabilecek tarzda bir soru çıkarın. Sonra da testlere başlayın, farkedeceksiniz ki, iyi bir konu anlatımlı kitap elinizdeyse konuyu okurken çıkardığınız anlamlı sorularla testleri zaten %70 falan başarıyrusnuz.
Çalışırken şunu yapın: Testte yapamadığınız bir sorunun yapılışını öğrendiniz diyelim ki, sonra kendinizi sınavda hissedin, gözünüzü kapatın, öyle bir soruyu kağıtta görün ve gözünüz kapalı işlemleri yapın (işlem yorum her neyse).
O soru hafızanızda kalacaktır. Önemli soru tipleri için bu şekilde mesai harcayın. Sonra da testlerde ava çıkın. İnanın bir amacınız olunca (çalışma ortamını yalıtın) 100lerce sorunun nasıl geçtiğini farketmeyeceksiniz. Kendinizi farklı soru avcısı olarak isimlendirin

Çok yemek yemeyin, karnınız dolsun yeter, yoksa uyutur, olumsuzluk düşünmeyin. her zaman kafanızda tüm konularda neler kaldığının haritası olsun.
Sonra bir nokta gelecek, sınava birkaç ay kala olabilir. Sürekli denemeler çözmeye başlayın. Her gün 2 deneme, ya da 600 soru falan çözdüğüm günler oldu. Sınıfta tek değildim.
Pozitif disiplin herşey arkadaşlar. Olumsuz hiçbirşey düşünmeyin. "Yapacağım", bu kadar. Bakın nereden nereye geldim ben. Arkadaşlarla sinema haftada 1 tamam, ama her gün arkadaşlarla zman geçirmeyin. Hayatı biraz yavaşların, en yakın dostun kızacaktır, ama mühim değil, gençliğinin en güzel zamanını 1-2 soruyla kaçırma. Manyağa bağlayın. Ama severek zevk alarak yapmazsanız sadece bunalım yaşarsınız. Çalışmayı eğlenceye ve bir tür avcılık faaliyetine dönüştürün.
ÖSS oldu, 190 üstünen 188.6 ile 302inci oldum. Sonra üniversitelerin hediye pakedi yağmuru başladı. Orta öğretmim çok yüksek değildi, Bilkent olmadı, Boğaziçi olmadı, 3üncü tercihim Sabancı idi, süper de oldu, güzeldir Sabancı, keyifle okudum. İnanıyorum birçok bakımdan değil Türkiye'de Doğu Avrupa'da örneği azdır.
Ama bugün sorarsanız, pilot olmayı çok isterdim. O yaşta insan düşünemiyor işte. Gerçi hala olabilirim sanırım ama eğitimi için 40K euro falan cepten çıkması gerek sanırım.