Merhaba Harun ;
Bir sunucuya 4 vps den fazla koymuyormusun ? Yanlış anlama sakın basit bir hesap vps bası sana 35 ytl kalıyor. 4 x 35 = 140 YTL . Hadi 8 tane koysan = 280 YTL. min 8 tane koyman gerekiyor çünkü; donanımı bedavaya almış olsan bile hatta ne kadar ödüyorsun ? Kaldı ki donanımlara ben şahsen 1200-1300 civarı verip (sunucu başı) 13 ay taksit ile ödüyorum.
Vps işinden en iyi ekmeği ben yemişimdir biliyorsun vmware üzerinden. . O da tam 1.5 yıl öncedir. O zamanlar vps müşterisi benden çok olan bile yoktu en azından bu forumda. Fakat dediğin gibi %100 katıldığım ; sunucu fiyatlarının çok düşmesi ve buna bağlı vps fiyatlarının gene çok düşmesi çok aşırı etken oldu buna.
Sorunu yanıtlamadan önce selamasız Alicim ( Kardeşimsin daima dostumsun daima )
Öncelikle vdsler sende çok iyi bilirsin 512 mb ramden ibaret değildir.Müşterinin sipariş ve isteklerine göre değişir ama sadece şunu söyleyeyim 512 mb kullanan 20 den fazla müşterim yokdur zaten 2 makine sadece onlara ayrılmıştır.Biraz meslek sırrı verir gibi olacak ama genelde vds konusunda hep ben tavsiyelerde bulunuyorum

VDS kullanmanın ilk temel kuralı işletim sistemlerini çorba yapmamaktır 20 tane vds açtığım sorunsuz çalıştırdığım dönemlieri vds mi vps mi konusunda açıklamıştım asıl kural windows ve linux vdslerin farklı makinelerde çalıştırılmasıdır.Oyun Sunucuları kesinlikle Hosting vdsleri ile aynı makinede çalıştırılamamalıdır.Bu en büyük hatadır. Disk cünkü çok fazla veri yazıldığından oyun da lag olusur ve hosting sunucularıda disk sürekli kullanımda olduğundan dolayı yazma hataları verir vs vs. Biz bunların hepsini zaman içerisinde düzenledik ve 2009 da daha güzel projelere imza atacağız.
Asıl Soruna gelince ali 512 mb vdsler farklı makinede 1 gb ramler farklı makine
1 gb ramli sunucularda en fazla 8 adet vds barındırıyorum bu normaldir 8 gb lık bir sunucuda 8 gb lık hesap açmak gayet normaldir. Kullandığım diskler 500 gblık 2 bazılarında 3 adet 32 cache lik disklerdir sorunsuz çalışmaktadır.
1 gb 80 + kdv cpanel hariç sattığımı sayarsak 640 Ytl Bana kazandırdığı miktardır şu anda 12 sunucu akif durumda çalışmaktadır Stok sayım şu an itibariyle x durumdadır.Müşterilerimin büyük bir çoğunluğu firma olduğundan dolayı herhangi bir sorun yaşamamaktayım 20 30 tane r10 dan müşterim vardır en fazla genelde ko ve webmaster arkadaşlarımızdır.Bazıları ödemesini yapar bazıları yapmaz sorun çıkartır canları sağolsun.
Bu işten ayda x000 ytl vps den bahsediyorum sadece kazanmıyorsam bu işi yapmamın bir anlamı yok kazanıyorum ki ali dedicated işlerine yavaş yavaş başlıyorum.(kendi donanımlarım ile)
4 Tane vps in calıstığınıda söyleyebilirim bir hesapda genelde ko sunucuları yüksek ram isterler.2 gb zaten daha fazlası için dedicated öneririm yetmiyorsa yapacak başka bir çarem yok.
Hat Konusuna Gelince mevcut hattım 20 - 100 mbitdir arasıdır Sabit 20 mbit kullanıyorum şu an için kullansamda kullanmasamda onu öderim ama hattım daima datacenter tarafından kısıtlanmamaktadır.Artış olursada datacenter durumu bildirir gerekli ödemesi yapılır hiçbir müşterimin Loss Sorunu yada timeout sorunu yaşadığı duyuldumu şimdiye kadar.
Ben kendimi burada örnek verdim fakat bu işi bilinciyle bizim gibi hatta bizden daha iyi yapan firmalarda mevcut ama pahalı vds kaliteli vds demek de değil herşeyden önce araştırmak gereklidir bu konuyu açan arkadaşımızada teşekkür ederim taktir ettim kendisini + rep
Tekrar yeniliyorum DEDICATED Satışlarımız düşük olduğundan dolayı vps sektörü malesef 6 ay içerisinde önce r10 da sonra diğer x yerlerde reseller gibi olacaktır.Bizde Bu yüzden vps vds için yeni yatırımlar yapmayı şu an için durdurmuş bulunmaktayız.2009 Hepimize hayırlı bol kazançlı olması dileğiyle...