gün ve saat olarak belirli bir zamanda yapılması dezavantaj değildir bence. spor düzenli olarak yapılmalıdır.
Yeni başlanan bir sporda özel ders almak doğru bir seçim olmayabilir.Önce grup içinde bir piş bakalım.Sonra hocadan özel ders alırsın. Ben karateden siyah kuşağı aldıktan 1 yıl sonra özel ders almaya başlamıştım.Bire bir eğitimde karşı tarafın yaptırmak isteyeceklerinde zorlanmamak lazım. Karşındaki içinde sıkıcı olmaz bu şekilde.Ve daha çok faydalı olur .
Dövüş sporlarında grup önemlidir.Diğerleri müsabakada iken nasıl tekme yumruk atıyor, nasıl ve neden darbe alıyor..Bunları görmen lazım.Grup eğitimlerinde farkında olmadan gördüğün herşeyden birşeyler öğrenirsin.
Param çok diyorsan yine normal bir kursa git ama partner olarak iyi bir sporcu için para öde .Partnerini kirala yani.Partnerli çalışmalarda geçsin karşına sana şöyle yaparsan daha iyi olur böyle yaparsan olmaz desin.Var olan zaman içinde daha iyi gelişirsin o zaman.
Kickbox güzel spor.Ama bulabilirsen karatenin ashihara stilini bulup git bence.Full contact dövüştür.Diğer stillerdeki gibi göster çek değildir.Türkiyede çok nadir bulunan stildir.Geçmişte yasaklanmıştı.Şehir değiştirmemden dolayı aynı stili bulamadığım için bırakmıştım sporu.kickboxla da uğraştım ama aynı zevki alamamıştım.Bu dezavantajı da belirtmiş olayım...