Erenner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar bir arkadaşımın firmasının sitesi google dab banlanmış bu konuda pek bilgisi olmadığı için bana danıştı. Web sitesi onun için çok öenmli, geçim kaynağı diyebilirim.
Web sitesini izlediğim daha önce bazı banlanan sitelerde karşıma çıkan durumu gördüm. Sitede herangibi bir spam vs yok. Yanlız ana sayfadan başlayarak bütün alt sayfalarda 2 title var
Örn: <title>vs vs vs...</title>
<meta name="title" content="vs vs vs vs..." />
Daha önce bir sitem bu yüzden ban yemişti meta name kısmı alt sayfalarda olunca hiç bir sorun olmuyor ama ana sayfaya girdiği zaman web sitesi ban yiyor. Yine daha önce yanlışlıkla çift title yazılan sitelerin banlandığını gördüm...
Web sitesi google ın tüm aramalarından tamamen silinmiş. Biz bu siteyi bandan çıkarmak için ne yapaibliriz. Ya da ne yapmamaız gerekli.. Her türlü yöntemi denicez. Google'a bunun hakkında bir mail atabilirmiyiz, google yeniden değerlendirme anlı siteler için geçerlimi?

Senin söylediklerinde ya da arkadaşının söylediklerinde eksiklik ya da hata var.
Google sadece çift title var diye site banlamaz kolay kolay. Sen çift titledan dolayı site banlandığını gördüm diyorsun ama bence o title da yazan önemli. Birinci title da "2. el makine satışı" ikinci titleda " p*rno izle, sohbet, ösym, amatör " yazıyorsa elbette banlayabilir.
Ama çift title diye site banlayacağına ihtimal vermiyorum, bir çok insanın meta taglerinin ne kadar düzensiz olduğunu biliyorum ve bu nedenle banlananı ben görmedim.
Çift title kodlama hatasıdır spam değildir. (eğer titlelarda spam yapılmıyorsa)
Muhtemelen birinci title ı kabul eder ikincisini görmezden gelir (bu sitede bu dertten muzdarip bir arkadaş daha vardı scripti 3 kere head açıp mükerrer defa title, description keywords, language gösteriliyordu kaynak kodda )

Bir de arkadaşınızın tek geçim kaynağının web sitesi olduğunu söylemenizle de şüphelerim iyice arttı. Spam yapma ya da farkında olmadan birine spam tapturmış olma ihtimali de var. Birine SEO için site vermiştir ya da kendi arama motorlarında yükselmek için kendince bilinçsizce veya kontrolsüzce denemelerde bulumuştur. Veya toplu mail ile tanıtım yaptırmış ve şikayet edilmiş de olabilir.

Google ın haybeye site banladığını pek görmedim. Hele hele çift title diye basit bir kod hatasına gelinceye kadar ne büyük kod hataları var google banlamıyor bu siteleri.

Siteyi tasarım olarak yenileyin, kod ve içerik hataları varsa düzeltin ve yeniden değerlendirme talebi isteyin.