Sarpy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
php işaretleme dilidir...içinde nesne yok..extra framework ihtiyaç yok..gereksiz bağımlılık..
eğer framework ihtiyaç duyorsanız php bırakın..
Yurtdışında fazla kullanılmasının sebebi..pratik hızlı..eleman eksikliği nedenyiyle..uzun soluklu projeler için frameworklarla kuyuya inmem..
Yanlışlardasınız. PHP'nin 5inci versiyonuyla gelişmiş bir OOP yapısı var.
PHP'de template'e ihtiyaç olmadığını düşünüyorum (smarty gibi) ama framework'e ihtiyaç var. Yurt dışında kullanılıyor çünkü hızlı demişsiniz, yanlış. Geçen sene birkaç şirketle görüşüyordum neredeyse çıkacaktım yurt dışına (hatta belki gelecekte çıkarım- şu an kriz malum) Normal PHP yeteneğine 35-40 bin dolar yıllık verirken, PHP yetenekleriyle birlikte 50-60bin doların üstüne çıkıyor maaşlar. Hızlı? Konu hız değil.

Geliştirme eğrisi diye bir kavram var. Makarna kod başta hızlıdır. Tık tık tık yazarsın. Kopyala yapıştır, oraya atla, buraya atla hızlıca çıkarırsın. Ama zamanla kontrol etmek o kaar güç hale gelir ki hızın düşmeyebaşlar ve bir noktada hele ki çok developer olan bir durumda proje kitlenir.
Framework'de işler yavaş başlar. Ama proje ilerledikçe hız artar. Bu konuda makaleler var bulup okuyun.

Yurt dışındaki insanlar buradakilerden en az 10 katı daha profösyonel. Birşeyi kitleler halinde yapmaya başlamışlarsa o şeyi bu kadar basitçe geçiştiremezsiniz.

Düz PHP yazımı ortaya sadece makarna kod çıkartır. Bunu da ben uzun soluklu proelerde tasvip etmem.

Daha önce profösyonel sanıp işe bşaladığım bir şirketin adını vermeyeyim Türkiye çapında bir sitesini düzeltmeye kalktım. Framework olsa 2 saatte yapacağımız düzenlemelere 2-3 gün verdik. Hatta kimisi haftalar aldı.

Görmeden konuşmayın, görmeniz lazım. Hiçbir mahsuru yok PHP-framework kavramının.

Yine de yazabilen için bence web ortamında en süperi Python framework'ü Django'dur. Nasip olmadı.