seo danışmanlığı bölümünde hala toplist kasmaktan bahsedilmesi, "rakip siteden link alın" denmesi ilginç.
birisiyle çalışmak istiyorsanız, kendisi tanımam ve referanslarını görmedim ama iş yapabilir diye dikkatimi çeken tek kişinin başlığı
bu.
eğer kendiniz yapmak isterseniz, öncelikle bu soruların cevaplarını öğrenmelisiniz:
- varto nedir? ilçe.
- varto ile ilgili siteye kimler girer? yüzde 95'i varto'lu olan, yaşadığı ilçe hakkında bilgi edinmek, yaşadığı ilçedeki diğer insanlarla iletişim kurmak, uzakta olduğu ilçesi hakkındaki bilgilere bakıp özlem gidermek isteyenler girer. yani, ziyaretçilerin yüzde 10-15'i haberlerle ilgilenir. asıl önemli olan, resimler, videolar ve diğer vartolular hakkında bilgi edinmektir.
bugüne kadar iki tane ilçe adı arattım(benimle ilgili). ikisinde de amacım, resimlere bakmaktı. çünkü 10-15 yıldır görmediğim yerlerdi. o ilçelerde bugün ne olmuş, elektrik kesilmiş mi, kaymakam kimmiş, vb ile ilgilenmedim.
şimdi siteler arasındaki farklara bakalım:
- birinci sitede neler var: resim, video, mp3. maşallah, çok da iyi bir arşiv oluşturulmuş.
- ikinci sitede neler var: "sıcak hava yüzü güldürüyor", "çok işimiz var diyor valimiz", vb.
bu durumda, "varto"yu aratanların girmek isteyecekleri site, her halükarda ilk sitedir. siz hile yapıp birinci sıraya çıksanız bile, aratanlar sizin sitenize girip hemen çıkacaklar ve ikinci sitede saatlerini geçireceklerdir. sonuç olarak da embesil olmayan google, varto.com'un, "varto" aratmasında asıl aranılan site olduğuna kanaat getirip, yine ilk sıraya çekecektir.
ilk sıraya çıkıp kalıcı olmak için neler yapılabilir:
- içeriğinizi, ziyaretçinin istediği şekle dönüştüreceksiniz. üst menüde, "Muş Haber" değil, "En Yeni Varto Resimleri" linki olmalıdır. bunun gibi, videolar, türküler, mezarlık görüntüleri, harita gibi geniş bir arşivin yanısıra, insanların mesajlaşabildiği bir forum olmalıdır. kısacası, vartolunun istediğini vartoluya vermelisiniz. ilk sıraya çıkma sürecini hızlandırmak için yapacağınız ek bir ayrıntı da, 100 tane dizine, 6 ay süre içerisinde sitenizi eklemektir. 3 günde 1 dizine eklemeniz yeter de artar bile. önemli olan indekslenme hızınızı artırmak.
hile yapılamaz mı? yapılır. ama ne gerek var. ***** site yönetmiyorsunuz. dürüstlük birinci kural olmalı. eminim öyledir de.
şunu da söyleyeyim, yerinizde olsam ikinci olmayı dert etmezdim. amacınız haber sitesi olmaksa, haber okumak isteyenlerin sitenize gelmesini sağlamaksa, zaten bunu başarmışsınız.