DarKPeArL adlı üyeden alıntı:
Yani C olmadan C++ , C++ olmadan java ogrenemezsin.
kaldıki C bilmeden java ogrenemezsin demedim
Hocam bende programlama okuyorum.Yatay geçiş yapmasaydım bu sene Bilg. Müh. için DGS 'ye girecektim.Ben size javanın c ile bir ilişkisi olmadığını vs. iddia etmedim zaten.Nitekim dediğim şuydu sadece Java öğrenmek için
bence C bilmek ya da bilmemek o kadar önemli değil.Mesele alt yapı meselesi.Tabiki direk javaya girilmez o konuda hem fikiriz ama C bilme gereğide yok bence.Ben Vb, VB.net, asp,... biliyordum sonradan javayı öğrendim.Bu yazdıklarımdan söylemek istediğim en azından bir programlama deneyimi olan herkes öğrenebilir.Sonuçta mantığa dayalıdır.Not: İşin kodunu ogrenmek baska işin temeliyle birlikte yol almak cok baskadir. buradaki temel dediğiniz C ise ben farklı düşünüyorum.Çünkü C ile java ne kadar benzesede farklılar eğer aynı olsalardı o zaman java niye var. :S bir dip not daha: bahsettiğiniz bilg. müh.lerinden msnimde çok ve hepsi kendileri beni ekleyerek yardımcı olmamı istiyorlardı.Bu durumda bu öğrencilere öğretilenlerin temelinde bir problem var diye çok düşündüm.Ha şu da var bilgisayar programlama çok mu farklı tabiki hayır onların durumları berbat ancak içlerinden kendisini geliştirebilen, birşeyler yapmaya çalışanlar, (okul müfredatını takip etmeyenler ki ben bunu yaparım hep ve başarılı olduğumada inanıyorum müfredat yolunda gitseydim şimdi diğerleri gibiydim) sıydırlmıştır.
Açık ve net olarak bilgisayar alanında büyük bir yanlış var.
Yine örnek vermek gerekirse bir programlama öğrencisine (ki bu öğrencinin algoritma temeli bile henüz tam oturmamış ve üniversitede) birinci dönem VB ikinci dönem C üçüncü dönem VB dördüncü dönem C gösterirseniz(Bu bazı üni.lerde bir/iki VB üç/dört C seçmeli yazarlar fakat seçmeli zorunludur.) bu öğrenciden ne köy olur ne kasaba
Saygılarımla;
@cortes