Hocam bir daha ynt gelmez diye birşey yazmadım.Ama ben o yazıdan kısa bir süre sonra javaya başladım.C/C++/C# bilgim yok ama .net ve java diline hakimim.C bilmeden java öğrenemezsin demek çok yanlış bence.(.net i javadan önce biliyordum zaten.)
Not: yorum yazan herkese teşekkürler ben kararımı java ile verdim ve öğrendim.
Konu kilitlenebilir.
Edit: .net derken vb.net 
İşin kodunu ogrenmek baska işin temeliyle birlikte yol almak cok baskadir. Benim ogrencilerime ben bunları sira ile anlatıyorum. vede sunu tekrardan diorum ben bunlarda uzmanlık seviyesindeyim

c c++ ve java jsp servlet ozetlicem ben sana bunları aynı zamanda bir akademisyen (senin ve bir cok ogrenciminde bana dediği gibi "hoca") olarak soyluyorum.Java'nın temelleri c++ a dayanır. C++ ise c den guc alarak yola cıkar

hicbiri dogustan türememiştir. Vede hepsinin atasıda C'dir. Bildiğin bircok dil C dilinde yazılmıstır
kaldıki C bilmeden java ogrenemezsin demedim

java 'nın temel olayı object oriented (nesneye dayalı ) olmasıdır. javada herşey nesnedir. Bu bilgiyi C++ ta alırsın. Cunku C++ da nesneye dayalıdır. C ise structure yani yapısal bir dildir. Benim demek istediğim C++ ile Java birbiriyle yakın derecede alakaldır. ve Java 'ya bodoslamadan girmek yerine C++ ile başlanıp Java ile devam edilmesidir. Bilgisayar Muhendisliği ders yonetmeliklerine bakarsan sıra Soyledir;
C
C++
Java
Öyle olsa direk Java'dan başlarlardı