şahsın bu işi pahalı yapması, kaliteli olduğu anlamına gelmez. ben freelance bir yazılımcıyım.. fakat ben istanbul.com gibi bir proje yaptıracaksam eğer.. ve bununla ilgili (yaptırmayacak bile olsam) "pazar araştırması" yapıyorsam... r10'u seçerdim... bilmem anlatabildimmi..
hadi diyelim tamam.. ben bu projeyi yaptıracağım.. o zaman giderim kendime kurumsal bir firma bulurum.. bir istanbul.com, bir gittigidiyor.com, bir sahibinden.com elinde nescafesi ağzında sıgarası pijamalı freelancer'lar ile oluşmuyor. istanbul.com gibi bir sistem hazırlatacaksanız eğer, kendinizi ciddiye aldırın. sadece yorumdu... eleştiriye açık olalım pls.

ben böyle bir işe teklif vermem...
merhabalar...
sanırım konu sahıbının cevap vermesını ıstedınız..
memnunıyetle..
yaptıgım ve yapacagım tüm işlerde , işimi son derece ciddiye aldıgımı bundan once bizlere script yazan arkadaslarım bılırler..
belkı bır yonden haklısınız ancak , gg veya sahıbınden gıbı bır sıstemı 100 bın dolara yazdırmak ıllakı olur.
Ancak gg ve dıgerlerı sadece bazı ınsanlar tarafından yapılır dıgerlerı tarafından yapılamaz anlamı cıkıyor kı buna katılmıyorum..
onlar kadar kalıtelı yapabılecek ve onlar kadar işlerını cıddıye alacak yazılımcılar mutlaka var..
bızler daha ucuza ve kalıtelı yaptırmak durumunda kalıyoruz..
neden ..
cunku gercekten 100 bın dolarımız yok..
gg de bu işe baslarken 12 bın dolarla baslamıs..
yanı yuzbın dolarımız yok dıye bu işi yapmayalım mı..
eğer nasipte, bu işlerde başarılı olmak varsa biryerden başlamak lazım..
belkı kurulan sıtemız gg, istanbul, sahıbınden kadar olmayacak ama aksi de olabılır..
istanbul.com u yazan şirketle birebir gorustum ve ne istedıgımı de anlattım ustelık..
kendılerı bızlere bır teklıf yapacaklar..onu da beklıyoruz..
ama ıllakı onlar yazacak dıye de bır kural koymuyorum..
hangı teklıf daha uygunsa ve aklımıza yatarsa
bır sozlesmeyle ve her ıkı taraf ıcın de tazmınat konularak anlasma yapılabılır..
işte o zaman işin ciddiyetı daha ıyı anlasılır..
ama bir işe gırmeden once mutlaka pazar arastırması yapmak cok mantıksız olmasa gerek..
saygıyla
bulent..