iPhone tarzı telefonlar gün geçtikçe artmaktadır. Bunlara bir yenisi ise Microsoft ve nVidia ‘nın ortak olarak geliştirdiği telefon ekleniyor.
Yanda da şeklini gördüğünüz telefon Tegra çip mimarisi ile yapılmış ve içerisinde Windows Mobile kullanıyor.
Microsoft’u yazılım desteği ve nVidia ‘nın donanım desteği sayesinde ortaya çok güzel bir telefon gelecek gibi görünüyor.
nVidia’yı genelde Grafik kartları ile tanısak da, kişisel teknoloji ve navigasyon cihazlarında kullanılan birçok chipset bu firmaya ait. Aslında kullandığınız cihazların görünmez kahramanı bu firma.
Telefon, ince kabul edilen boyutlardan daha ince olacakmış. Cep boyutlarındaki cihazlarda Intel Atom işlemcisi kullanılıyor. Tegra’nın Intel Atom’ a karşı en önemli avantajı işlemcinin de chipsetin de tek parçada bütünleşmesi. Intel Atom işlemcilerinde, chipset ayrı, işlemci ayrı parça oluyor ve birbirlerine monte ediliyorken, nVidia bu iki birimi tek parça olarak tasarlamış.
Bu özelliği sayesinde, daha performanslı olacağı açık.
Anlaşılan iPhone’a güçlü bir rakip daha geliyor.
Microsoft ve nVidia’dan iPhone Tarzı Cep Telefonu