Merhaba,

Arkadaşlar PM yağmuruna tutuldum buraya bunu yazdıktan sonra herkes site adresi istiyor incelemek için Ancak ben adres vermek yerine gerçekten fikir edinerek bileğinin hakkıyla çalışacaklara yaptıklarımı burada yazacağım. Halen ısrarla domain adresi isteyenlerden ise korkarak kaçacağım malum 2 bota bakar sitemizin kopyalanması..

Eğer gerçekten kazanmak istiyorsanız bu paylaştıklarımı uygulayın yeterli.. Kimisini mutlaka biliyorsunuz, kimisini belki yeni duyacaksınız veya basit gelecek aman canım hadi sende olur mu diyeceksiniz ama oluyor canlı kanıtı kendi sitelerim

Öncelikle madde madde yazmak istiyorum, daha sonra açıklamalarını yaparız inşallah.

- Öncelikle çok çalışmak.
- Sağlam domain ismi elde etmek.
- Masraftan kaçmamak.
- Her işi projelendirip ciddi gözle bakmak.
- Tekrar çok çalışmak.
- Asla illegale sapmamak.
- SEO optimizasyonu yapmak.
- Başkalarının tecrübeleri.
- Gizlilik.
- Araklamadık, ürettik.

Gelelim madde madde açıklamalara

- Gördüğünüz üzere bir çok defa çok çalışmanın önemini vurguladım. Biz bu sektörde bu işlere okuldan çıktıktan sonra yapılacak eğlencelik iş veya vakit buldukça uğraşılası bir hobi olarak bakmıyoruz. Evet belki bazılarımız öğrenci ama buradaki hikaye asla onları küçümsemek değil.. Biz neredeyse 16 saat bilgisayar başında devamlı kritik yaparak, içerik ekleyerek, düşünerek ve geliştirerek çalışıyoruz..

- Sağlam domain adresi için her zaman yanımda yardımcı olan freebet'e sonsuz teşekkürler. Kendisi her açıdan çıkarlarımı koruyan bir arkadaş olmuştur benim için.. Yine sağlamdan kastım, açacağımız sitenin isminde o kelimenin geçmesi, sürüsüyle backlinkli isim olması ve eski olması, ayrıca freebet'in gizli ve bana söylemediği sırlarının olması gerekiyor

- Masraftan kaçmamak derken har vurup harman savurmadık. Mantıklı harcamalar yaptık. Ahmet dedi (freebet) şu domain süperdir bunu alalım, gittik saydık parasını aldık. Ücretsiz tema (her zaman) ve yazılımlardan (bazen) kaçındık. SEO yaptırdık yine freebet'e, bize 1 içerik sağlayana 40 yıl köle olduk desek yeridir. Sağlam para = sağlam içerik. Her yerde klasikleşmiş ama pek fazla insanın dikkat etmediği bir konu bu..

- Kesinlikle ne kullanıcıyı, ne google amcamızı yanıltacak işler yapmadık. Sitelerimize her zaman işyerimiz, dükkanımız gibi baktık. 1 müşteriyi kazıklarsak, zorla tıklatırsak veya ona aramadığı birşeyi sunarsak bildik ki gelirimiz düşecek..
Ve yine kesinlikle güvendiğimiz sitelerimizde ne illegal bir eklenti kullandık ne de spam yaptık. Zaten adresimiz güçlü olduğundan, yazdığımız kaliteli makaleler istediğimiz anahtar kelimelerde 1-3. sırada gidip geldi..

- SEO yaptırdık. Daima işi bilen arkadaşlarla çalıştık. Yatırım yapmaktan korkmadık. Kaç gece sigarasız uyuduğumu, sigara paramla gidip siteme masraf yaptım hatırlamıyorum

- Her zaman bilmediğimiz konularda başkalarının tecrübelerini kullandık. Misal birşey yapmayı düşünüyoruzdur (en basit örnek title değiştirmek) x nickli arkadaş bunu daha önce yapmıştır, bu eylemi gerçekleştirirken bazı hatalar yapmıştır, gelip foruma hitim düştü diye yazmıştır, bunları devamlı okuduk ve irdeledik. Asla biliyorum ben bu konuyu demedim hep okudum, hep başkalarının tecrübelerinden faydalandım.

- Babamdan bile yeni geliştireceğim projeleri sakladım. Mazallah gider benden önce site açar diye. Eeee maddiyat dünyasında yaşıyoruz arkadaş

- Araklamadık. Veya kimsenin sitesine bot salmadık.. Hep ürettik. Her yazdırdığım makaleyi kontrol edip siteme öyle koydum. İngilizce bilen biri olarak pek zor olmadı gözden geçirmek.. Bu arada yabancı içerik için evet ingilizce bilmeniz gerekiyor.. Araba sürmeyi bilmeden yarışlara katılınır mı?..

Son olarak site işleri tarım işlerine benzer çiftçi varsa aranızda iyi bilir. Bu sene domates çok iyi para yapmıştır, diğer sene herkes domates eker ama nolur? Bu defada domates bol diye para yapmaz herkesin geliri düşer

Siz siz olun, emekleri çalmayın üretici olun. Ancak her zaman farklılık üretin kopya değil..