Mois öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Bizler için önemli olan dmoz kaydı değil Google arama sonuçlarıdır. Bence bu konuda kendi haklılığını bildiğin halde kendini üzmemelisin. Dmozun bir siteye karizmadan başka bir şey kazandırmadığını sende çok iyi biliyorsundur. (Googlenin oradan veri çektiği gibi gerçek dışı iddialar). Dmozda ben kendimi bildim bileli Sandbox ve banlı domeinler mevcut sanırım google orayı dikkate alan bir sistem olmuş olsaydı oraya eklenen hiç bir site Google tarafından cezalandırılmazdı.

Ama olayların böyle iç yüzünü bilipte diğer arkadaşlarımızın eklenip bir hafta sonra çıkarıldıklarında bu veryansını etseydin çok güzel olurdu. (Örneğin; clubgenclik.com, enguzelsohbet.com gibi). Sonuçta bunlarda kısa bir sürede kalmış olsalar oraya eklenebilinecek domein olduklarını göstermişlerdir. Bu gibi durumlarda madem ki biz webmasterlerin canı yanıyor bir şekilde illaki iğne kendimize batırıldığında ayaklanmayalım. Bugün dmoza eklenipte bir hafta sonra çıkartılması büyük bir çelişkidir. Sıkı bir şekilde incelinerek kaydedilen siteler bir haftada ne kusur bulunuluyor da geriye siliniyor.

Büyük geçmiş olsun. Umarım googleden sonrada dünyanın en iyi dizinlerinden birisi olan dmozdada hak ettiğin yere tekrar ulaşırsın.