DHS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Serkan Bey Almak Sorun değil 20 30 bin $ dediğiniz 45 50 bin ytl etmektedir.Daha öncede söyledim Bu forumda en az 10 Firma bu makineyi isterse her türlü alır.(Banka Kredisi - birikimler vs..) Fakat Sektör bu durumda iken kalkıpda Bu tarz bir makine alıp vps - vds satmak akıl işi değil 15 20 ytl ye vps satılırken siz o makineyi 1 vps i 100 ytl den bile alıcı zor bulursunuz.

Kullanıcıların kafasında yerleşmiş bir takım şeyler mevcut 50 60 tane rahatlıkla kaldırabilecekken bile müşteri kalkıp en ufak bir sistem kasılmasında hemen bahane olarak siz çok vps açmışssınız makinede yok benim işlemcimde niye sınır var niye ram yetmiyor şeklinde sorular sorar ve 2 3 gün sonrada forumlarda bunu afiş eder.Bu tür makineyi kiralamaya kalksanız bile müşterisi zor bulunur (1000 Ytl gibi komik bir rakam istemezseniz ) Aldığınız sunucu en fazla 1 yıl içerisinde kendini amorti etmiyorsa o makine firmaya zarar vermekden başka bir işe yaramayacaktır.

Yine sinirleneceksiniz ama demiştim... 20-30ytl'ye vps veya vds satmaya kalkışırsanız bunlar doğaldır. Burda veya başka yerde 20-30ytl'ye sanal sunucu hizmeti verenlere gülüyorum... Yeri geldi bende denedim bunu. Yanlış bir şey. Sadece hata!

100-200 hatta 400-500ytl'ye vps satabilirsiniz. Tabi bu çoluk çocuğa hizmet vererek olmaz. Kurumsallık naraları atan bir çok kişi/firma var burda. Hangileri gerçekten bu işi becerebiliyor. Asıl tartışılıp konuşulması gereken budur.

Serkan'ın bahsetmiş olduğu sunucudan tutun daha nicelerini alabilecek firma var burda. Yok değil. Bunu bende alırım senin imkanın varsa sende alırsın. Gerçi aldık almadıkta değil. Fakat bunu sunacağınız müşteri önemlidir.

Bir şeylere yatırım yaparken kime sattığınız, nasıl kazandığınız önemlidir. Şahsım adına söyliyim ben aldığım bir ürünün 1 yılda kendini amorti etmesini bekleyemem. Benim için zarardır.

Her ne kadar beni yanlış anlasanızda yada sözlerim biraz sert olsada ticaret bu. Sizinde dediğiniz gibi diğer arkadaşlarında dediği gibi ticaret yaptığınız insana göre şekillenir her şey.