Kimse o makinaları alıp VPS satışları için kullanmaz.
Dell PE R900 (PE R900 2x Six Core Xeon E7450) 128Gb Ram - 5Tb Hdd li fiyatı 25.000$ +KDV dir,
Peki bu makinaları alanlar var mı tabiki var. Alan kişilerde şirketlerinde özel projeleri için özel sanallaştırma çözümleri ile birlikte kullanıyorlar.
Hiç bir host firması gidipte bunu alıp vps-vds satışı yapmaz. Gücü yetmez.
Serkan Bey Almak Sorun değil 20 30 bin $ dediğiniz 45 50 bin ytl etmektedir.Daha öncede söyledim Bu forumda en az 10 Firma bu makineyi isterse her türlü alır.(Banka Kredisi - birikimler vs..) Fakat Sektör bu durumda iken kalkıpda Bu tarz bir makine alıp vps - vds satmak akıl işi değil 15 20 ytl ye vps satılırken siz o makineyi 1 vps i 100 ytl den bile alıcı zor bulursunuz.
Kullanıcıların kafasında yerleşmiş bir takım şeyler mevcut 50 60 tane rahatlıkla kaldırabilecekken bile müşteri kalkıp en ufak bir sistem kasılmasında hemen bahane olarak siz çok vps açmışssınız makinede yok benim işlemcimde niye sınır var niye ram yetmiyor şeklinde sorular sorar ve 2 3 gün sonrada forumlarda bunu afiş eder.Bu tür makineyi kiralamaya kalksanız bile müşterisi zor bulunur (1000 Ytl gibi komik bir rakam istemezseniz ) Aldığınız sunucu en fazla 1 yıl içerisinde kendini amorti etmiyorsa o makine firmaya zarar vermekden başka bir işe yaramayacaktır.