arkadaşlar kitap tek başına yetmez, kitap da alacaksın da onu havada soyut halde bırakmayacaksan somutlaştıracaksın kullanım yerlerini öğrenmen lazım bunuda bir kitap zor alırsınız onun yerine scriptleri açıp x kod nerede ne amaçla nasıl kullanılmış dur ben bunu şöyle yapsam nolur 1 fatal error alırsın 2 unexpected 3 notice 4 de yazarsın artık (:
sonra ki kısım ise mantık kısmı php deyimleri öğrenir ezberlersinde algoritma kuramıyor iseniz bunun üzerine çalışmanız gerekir ama herkez yapacak diye birşey yok genelde gözlemlediğim kadarıyla sayısal , matematik - fiziğe yatkın aşina kişiler php de çok zorlanmıyor mantık kısmı burası için lazım bu dediklerimi taşıyorsanız kolay işler sizin için diğer tür biraz daha özen ve çaba gösterilmeli kitap da tek başına yetmez kitabı direk anlatacan hoca da uygulamaları da öğretecek birisi olmalı veya açık kaynak kodlu scriptleri açıp bakıp düzenleyip öğrenmelisiniz.
ben şahsen uzun zamandır açık kaynk kodlu script yazmıyorum

kendi algoritmalarımın öğrenilmemesi için ama php - için aşırı derecede açık kaynaklı script var zaten php nin alayı açık ztn
şöyle bir gerçek var ben senin yerinde olsam sıfırdan tasarıma başlayacaksın ve php ye giriyorsun zor olabilir asp veya .net ile başlasan çok daha hızlı olacağına eminim php de aşırı vakit kayıp edersin .net ile projeleri çok kısa sürede çıkarmak mümkün bir çok şey hazır üye girişi bloğu yapacaksın 10-15 tane hazır tasarlanmış var form oluşturacaksın yine çok basit toolbox dan sürükle bırak al sana form al sana site

o yönden .net de düşünebilirsin bence , php kadar kaynak yok host olarak php kadar yaygın değil ama yeni başlyan birisi için php ağır olabilir o tarz programlarda algoritma öğrenmek daha kolay quick basic , pascal da da öğrenebilirsin veya algoritma kurabilmeyi