Bot yazma konusunda epey bir deneyimim var karşıma çıkan sorunları uğraşsamda genelde çözdüm
dvdbil in dediği gibi bu iş bot yazanların profesyonelliği ile ilgili ne yapsanız engelleyemezsiniz .Çok büyük çaplı bir siteniz yoksa aklıma aşağıdaki maddeleri deneyebilirsiniz.
1-Hiç bir insan bir bot gibi kısa süre içerisinde bir çok sayfayı birden talep edemez.Bu şekilde sitenize gelen taleplerin geldiği ipleri denetim altına alın.
2-Denetim altına alırken google msn yahoo botlarınıda engellememek için bu botların iplerine izin verin
3-Useragent denetimi ustalara karşı işe yaramaz ama basit botlara karşı engelleme sağlar.Bilinen browser ve botların Useragent bilgileri bellidir onların dışındakilere izin vermeyin.Zaten server istatistiklerini incelerseniz izin verecekleriniz rahatlıkla belirlersiniz.
4-Sitenizdeki Rss bilgilerini azaltın tüm içeriği değilde özet bilgiyi rss ye aktarın.
5-İçeriğiniz orjinal ise ekler eklemez google a indeksletmek için sitemap ve ping servislerini kullanın önce kim indeksletirse onun içeriği orjinaldir yoksa siz kopya içerik kulanmış duruma düşersiniz.
6-Sitenizin sayfa ve konu idlerini tasarlarken youtube vb sitelerdeki gibi id=102 yerine
id=ad23xert gibi şifrelenmiş bir değişken kullanın yoksa botların idleri basit bir döngü ile çağırabilir.
Aklıma gelenler bunlar botlar gerçekten yararlı olabiliyor.Ama bir sitenin içeriğini komple kopyalamak kimseye fayda sağlamaz uzun soluklu işler için özgün çalışmalar şart.