27 Kasım günü öğleden önce Gmail’deki maillerimi kontrol ediyordum. Bir de ne göreyim! 5.000 ADET TENEKE KUTU!(ÇOK ACİL) başlığında bir e-mail. E-maili okumadan önce aklıma ilk gelen bir sipariş olabileceğiydi. Bence içimden “yok artık…” dedim ama tahminim doğru çıktı. E-mail içerisinde de istedikleri ürüne ait fotoğraflarda bulunuyordu. Yukarıdaki teneke kutu fotoğrafıda bunlardan sadece bir tanesi. E-maili okumak için açtığmda aynen aşağıdaki satırladı okudum.

Günaydın,
Uluslar arası bir petrol firması için ; “83mm X 110mm” boyutlarında ve ekte görseli bulunduğu üzere 5.000 adet varil şeklinde teneke kutu alınması planlanmaktadır. Kutulara tarafımızca daha sonra gönderilecek görsel uygulanacaktır. Resimlerdekine ek olarak kutunun kapağının da bulunması gerekmektedir. Bunun için fiyat teklifi,görsel,ödeme şekli ile ilgili bilgileri bugün en geç saat 13:00 ‘a kadar iletmenizi rica ederim.

Blog sahibinin cevabı

Merhabalar …. Bey,
Bu e-maili nerden ve nasıl yolladınız bilmiyorum ama sanırım yanlış kişiye gönderdiniz. Hemde uluslararası bir firmanın karizmasını çizecek büyük bir yanlışlık var ortada. Ben tenekeci felan değilim. Firmanız için başka bir tenekeci bulmanız gerekecek. Fazla birşey söylemiyeceğim çünkü gerçektende tam bir gülünecek haliniz var.
İyi Çalışmalar..

kaynak : renkli teneke Renkli Teneke’ye İlk İş Teklifi Geldi

Gülmekten öldük biz