kendim daha önce logumda değerlendirmiştim
hp compaq presario c700
"gün itibariyle bir adet presario'sunu test etme şerefine nail olduğum hp serisi.
ısınma sorunu var evet. kötü ama var yani. zaten laptopların %60'ının kaderi ısınma.
altec lansing hoparlörlerin performansını beğendim. özellikle strangers in the night coşkuyu verdiler ortama denebilir.
multimedia tuşlarının yerine fn tuşunu daha etkin kılacak şekilde multimedya fonksiyonlarını f serisinin altına saklamışlar. bu da şukela.
oyun performansı beklentilerin altında. 384 mb paylaşımlı ekran kartı oyun seçebiliyor. öyle çok oyun oynayanlar için tavsiye edilmez yani. zaten o oyunlar sisteme abanınca dizlerinizin altında sobanızı patlayan kestaneleri düşünmenizi sağlayan bir sıcaklık beliriyor. arada bir gta san andreas kasıp sonra word'de tez yazmaya dönecek olanlara önerebilirim.
3 gb ram'i ekran kartının çalacağı belleğe karşı yedek olarak eklediklerini düşünüyorum. performansa elbette gözle görülür bir etki yapmış.
laptop ekranları konusunda pek bilgim yoktur. ama beni tatmin etti.
bu presario'yu gözümden düşüren tek yön üzerindeki vista home basic adlı lanet şeyin olmasıydı. kendisinin dengi toshibalar bile home premium dağıtırken neden basic? görsellerin olmaması beni üzdü açıkçası. sanırım bunu bir ultimate dvd'si ile çözeceğim.
tabi bir hp klasiği olarak d sürücüsünü recovery olarak kullanması ve cd gerektirmeden fabrika ayarlarına döndürmesi ile tahtını sağlamlaştırdı.
bir de artı klavyeye sessiz çalışmayı başaran ender cihazlardan biri. ya da ben arada devreye giren fan yüzünden kalvye sesini duyamıyorum *
laptop için orta boy bütçeler ayıranlara %40 oyun %60 iş performanslı sağlam bir laptop olarak sunulmuş. bence iyi de olmuş."