Şimdi arkadaşlar demek istediğim olay çok basit ama etkili olacağını düşünüyorum.
Düşünce tamamen kendimden kaynaklanıyor ama tabikisi başka webmaster arkadaşımda bu yolu bulmuş ve denemiştir.
Ben size temel bir örnek vererek mantığı kavramanızı çalışmayı göstermek istiyorum.
Başlıktada yazdığım gibi forum sayfası olan arkadaşlara anlatım yapıyorum ama diğer script kullanan arkadaşlarda bu uygulamayı belirli yolda ilerleyerek uygulayabilirler.
Anlatım scripti: vBulletin
Anlatım amacı: vBulletin üye profilleindeki üye isimlerinin başlıkta ön plana getirilmesi.
vBulletin panelinde şablon aratmaya tıklıyoruz, sonra çıkan boşluğa
MEMBERINFO yazarak şablonda aratıyoruz. Şablonu değiştir diyerek içinde şu kodlamayı aratıyoruz.
$vboptions[bbtitle] - $vbphrase[view_profile]: $userinfo[username]
ve bu kodun başındaki şu kodlamayı
$vboptions[bbtitle] - $vbphrase[view_profile]:
alıp
$userinfo[username]
bunun sonuna ekliyoruz.
Yani son hali aşağıdaki php kodunda da gösterildiği gibi bir durum alıyor.
Ben bu koddan defalarca yazarak üyemizin ismi yazan birisi google da hem dikkat çekici olarak hem de daha yukarılarda çıktığına inanarak şu şekilde yapıyorum.
$userinfo[username] - $userinfo[username] - $userinfo[username] - $vboptions[bbtitle] - $vbphrase[view_profile]
Tabikisi daha fazla kodlamada kullanabilirsiniz.
Bu verdiğim üye profilindeki üyemizin isminin ön planda gösterilmesi.
Resimde gördüğünüz benim forumumda title olarak gösterilen:
Bu şekilde arama sayfanızda, üye listenizde, register sayfanızda, ajandanızda, online listenizde, showgrup=yöneticiler sayfanızda ve bir çok sayfada seo düzenlemesi yapabilirsiniz.
Umarım faydalı birşeyler verebilmişimdir.
Alıntı değildir ve olamaz