Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"kullanmayı geçin daha görmedim bile" yazdım geçen değil yani… deneme yapma şansım olmadı henüz..

Xen vmware tarzında olmasına tamamen (aslında değil yine piyasada kullanılan vmware ye örnek veriyorum) windows üzerinde sağlıksız çalışıyor zaten xen kullanmıyoruz (kendimiz kullanmıyoruz) yine bu konuda destek isteyen müşterilere yardımcı oluyoruz sadece..

Şuan Virtuozzo dan memnunuz ancak önümüzdeki günlerde kendi içimizde yapacağımız projeler var o zaman donanımsal sanallaştırma sistemini kullanmak zorunda kalacağız.. İnsanların alım gücünü göz önünde bulundurarak hareket etmekte fayda var yine reklam olmasın fazla detay belirtmeyeyim o zaman göreceğiz müşterilerimiz ESX Server’i nasıl görecekler bakalım (performans açısından)

Hyper-V ile ilgili bilgi sahibi olmadığım için şunu sormak istiyorum size.. Lisanslandırma sistemi varmı yoksa Windows 2008 server aldığımızda içinde kendimi geliyor?

Osman Bey öncelikle Hyper-V şu şekilde lisanslandırılmakta.

1) İşletim sistemi içinde gelen;
Windows Server 2008 Standart Edition
Windows Server 2008 Datacenter Edition

2) İşletim sisteminden bağımsız;
Server Core

Birinci seçenekte aldığınız Windows lisans türüne göre sanallaştırma yaptığınız makinenin içindeki Windows işletim sistemlerini ücretsiz kullanabiliyorsunuz.

İkinci seçenekte ise Windows işletim sisteminden bağımsız çalışan ve ücretsiz dağıtılan Server Core versiyonu bulunmaktadır.