Yazınızdan sadece şu anlaşılıyor; şuana kadar donanımsal sanallaştırma hiç yapmamışsınız. İşletim sisteminden bağımsız çalışan bir çok ürün mevcut.
Virtuozzo tamamiyle hamallık. VMware'ın kullandığınız sürümüne göre hamallık. Hyper-VM hamallık.
Siz VMware esx server veya Microsoft Hyper-V'yi kullanın.
Kullanacağınız donanım çok önemlidir. Fakat bu illa değildirki blade server mimarisi üzerine çalışın. İlla değildirki çok daha iyi performans sağlayacaktır.
Performanssız olur demiyorum. Yapılandırma, kullanılan yazılım önemlidir diyorum.
Kısacası VPS hamallıktır. Donanımsal bazlı izolasyon istiyorsanız VDS yeterlidir. Harddiskinizi bağımsız tutabilir, donanımsal farklı ethernet kartı kullanabilir, işlemci izolasyonu yapabilir vs vs...
Merhaba Trickster..
Vmvare ESX kullanma şansım oldu süper bir şey de lisans fiyatları malum yine yazılarımda her zaman Türkiye piyasasında yapılan sanallaştırmaya değindim VMWare esx ile sanallaştırma 1-2 ay içinde yapacağız daha içli dışlı olunca ve her şeyden önemlisi kullanmaya başlayınca performans olarak farklar ortaya çıkacaktır. Dediğim gibi Hyper-V henüz kullanmayı geçin görmedim bile..
Virtuozzo tabanlı sistemleri ilk kullanmaya başladığımız 6 ay içerisinde büyük hata yaptığımızı düşünüyorken yavaş yavaş sisteme ısındık (milyon tane ayarlaması var tüm sıkıntılar bilgi eksikliğindenmiş) normal ESX’i karıştırmadan ücretsiz verilen Vmware ve Vmware work station sürümlerinden yüzlerce kat performansı mevcut.. Hani bunun testini yapabilmek için bir bilgi sahibi olmanıza gerek yok kendiniz görebiliyorsunuz çok rahat..
VPS hamallık konusunda söyle söyleyebilirim.. Müşteri gidip dosyaları silmedikce işletim sistemi sorunları çıkmıyor çıksada bir iki tıklama ile düzeltilebiliyor ben hamallıktan ziyade kolaylık olarak düşünüyorum misal ram ve disk boyutlarını değiştirirken sunucu bile kapanmıyor.. Onun dışında müşteri ara yüzü de hoşuma gidenlerden.. Windows bir sunucuda müşteri bileşen kuracak mesela.. vz power panel den birkaç tık ile istediği yazılımı kurabiliyor aynı şey Linux içinde geçerli.. (tabi templateleri hazırladıysanız) VMWare donanımı bölebilirken VPS sisteminde kaynakları paylaştırıyoruz işletim sistemini bölere.. İkiside güzel bir imkan ikisininde birbirlerine karşı artıları eksileri mevcut zaten ben VMWare kötü bir şeydir demiyorum bizde kullanacağız kötü bir şey olduğunu bilsem neden kullanayım.