Selamlar. Evet konuyu açan arkadaşım son 2 aydır herkes de durum benzerdir eminim. İllaki;
1. çöp site dedikleri reklamların artışı,
2. Küresel mali krizin her ülkeyi vurması sonucu hem googlenin tık ücretini azaltması hem de reklamverenlerin sayısının azalması.
3. Deli_dana arkadaşımızın dediğine kısmen katılmamak elde değil. webmasterler artık günümüz de2 e ayrılır. birisi harbiden yıllarca uğraşıp kendisi birşeyler üretip, sitelerinin hitleri artmaya başlayınca artan maliyetleri reklamlarla karşılamaya çalışanlar.. Diğeri ise yaşın benim için bir önemi olmasa da yıllarca uğraşmadan üç beş öğrendiği ile çok aranılan kelimelere kasarak info veya blog hostlardan ücretsiz bir alan alıp bu alana direkt reklam ekleyip insanlığa yarar sağlamak hobi olarak yapmak yerine TEK amacı adsenseden para kazanmak olan arkadaşlar.. Bu durumda 2. kategoriye girenler illaki 1. kategorideki arkadaşlarımızın yokolmasına neden oluyorlar.
4. türkçe içerikli olup ta adsense reklamı olmayan sitelerin yok denecek kadar azalması.
Üzgünüm ama düzeleceğini pek sanmıyorum. Ha bana kalsa pr algoritmasını link mantığından da çıkarır adsenseye belli bir domain yaşı ve belli bir pr faktörü olanlara bu hizmeti sunardım. Ak kara belli olurdu

İnsanlık + hobi için mi yoksa sırf adsense için mi diye..