Vmware/HyperV gibi sistemlerle yapılan testlerde Ana sunucunun performansı %100 ise, açılan sanal sunucunun performansı %95+ üzerinde olduğunu gosteren bir çok test bulunmaktadır. Yani tek bir sanal sunucu açarsanız kaybınız yüzde 5den düşüktür.
Tüm dünya, vmware/hyperv gibi donanım tabanlı sanal sunucu sistemlerine geçmektedir. Bununla ilgili bir çok makale bulabilirsiniz. VDS demek yavas demek değildir. VDS yavas demek biraz anlamsız olacaktır. Önemli olan kullanılan ana makinadır. Xeon 7000 serisi 6 çekirdekli 4 işlemcili, 64 gb ramli bir sunucu ve emc vb. bir nas/san/iscsi (FC SAS Disk ile) sistemi ile sanallaştırma (hyperv/vmware) yaparsanız, açılan sanal sunucuların ( örn. 4 çekirdekli, 4 gb ramli 16 tane sanal sunucu mesela), gerçek donanımla yapacağınız teste gore bir farkının olmadığını gorebilirsiniz. Hatta bu sanal sunucular Q6600 dedicated sunucuya gore daha performanslı olabileceğinide gorebilirsiniz.
Bu durumda 16 sunucu almak yerine tek sunucu ile bu işi çözebildiğinizi gorebilirsiniz. Tek sunucu olması durumunda daha az elektrik daha az soğutma daha az yer vb.vb. bir çok kriteri goz onune alırsanız, sanallaştırma şuan dünyanın yeni trendidir.
Dediğim gibi onemli olan ana makina ve açılan sanal sunuculara verilen sistem kaynağıdır.
Sorudaki gerçekliğe gelirsek, piyasadaki sanal sunucuların çoğu q6600 ve sata diskli vb. sistemler üzerinde açıldığından, alacağınız performans, c2d bir dedicated gore çok daha az olacaktır.
Kubilay bey..
Sizin anlattığınız söyle olur.. Birden fazla Xeon 7000 serisi bir sunucu arkaya NAS atarsınız yada en basit olarak INTEL Moduler server alırsınız olur ancak piyasada normal düz WMVARE veya XEN tarzı yazılımlar kullanılmakta (Türkiye piyasasından bahsediyorum) Yine biz kendimiz konu ile ilgili sanallaştırma olayını blade sunucular ile Vmware ile yapacağız yakın zamanda ama kullanılacak donanım 30bin$ den fazla (tek parça donanım yani kötü olduğunu bilsek yapmayız) Vmware ile ilgili sanallaştırmayı gider Q6600’e yaparsanız zaten bir kıymeti kalmaz.. İnsanlar VDS ye geçiyor ancak Türkiye piyasasındaki gibi değil..
İnsanların iki yazılım arasındaki temel farkı anlaması için basit bir örnek vereyim..
2 sunucu özellikleri mühim değil..
1 tanesinde 20 VPS
1 tanesinde 20 VDS çalışıyor
Şimdi Virtuozzo 4 gibi bir sistem ile bölünmüş 20 VPS müşterisimi daha performans alır yoksa VDS sistemi ile bölünmüş kişimi daha fazla performans alır?
Ana sunucuyu bütün olarak düşünün 20 adet VDS için 20 adet işletim sistemi kuruyorsunuz 20 adet işletim sisteminin ana sunucuya getirdiği bir yük var (çünkü vdslere ayrılan sistem kaynaklarından kullanır işletim sistemi) diğer vps sisteminde verilen kaynaklar tamamen boş işletim sistemi yansıma gibi ana makineden çalışmakta..
Virtuozzo tabanlı sanallaştırma o yüzden her zaman her ne olursa olsun galip gelir

ayarlamasını bilmek gerekir sadece.. Bir gün denemesini yapın Google de virtuozzo vs vmware diye arattırdığınızda herkesin virtuozzo dan şikayetçi olduğu tek bir nokta var “parası” (gerçi wmvare de pahalı ama 1 kere veriyorsun)
İki sisteminde birbirlerine göre artıları ve eksileri vardır ancak performans her zaman openvz tabanlı sistemlerdedir (işletim sistemi için kaynaklara yük binmiyor adam gibi virtuozzo kullanılıyorsa openvz yerine o zaman daha da artısı oluyor)
Not: Ekleme yapmak istiyorum.. Tüm yazdıklarım Linux tabanlı işletim sistemleri içindir Windows da virtuozzo baya sıkıntı yaratabiliyor..