grikurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Vps Değil Vds ile aradaki farkı soruyorum
Vps paylaşımlı makine onu biliyorum zaten
VDS de sanal sunucu VPS de sanal sunucu

Öncelikle VDS Nedir VPS nedir onu anlatayım

VDS wmvare ve xen gibi yazılımlarla sanallaştırma sistemine denir. Neden adı VDS? çünkü ana sunucudan bağımsız biçimde işletim sistemi çalışır.. Bu nedemek? Şu demek sunucuya istediğiniz sistemi kurar ve istediğiniz gibi çekirdek güncellemesi yapabilirsiniz ama tek kötü yanı işletim sistemi ile ilgili yük tamamen sanal sunucuya ayrılan kaynaklardan gider bu nedenle yavaş çalışır

VPS ise openvz tabanlı sistemleri örnek gösterirsek (virtuozzo, hyperwm) ana sistem çekirdeğini kullanarak çalışan sanal sunuculardır.. VDS ye göre swap yoktur ve ana sistem neyse açılan VPS'lerde o sistemde olmak zorundadır.. Ancak bu sistem sayesinde VPS olan sunuculara sistem yükü binmez çok daha rahat hızlı çalıştır.. ama.. ana sistem neyse işletim sistemi o olur ve bir çok ayarlama kısıtlıdır (kernel güncellemesi yapamazsın mesela)

Dedicated ise daha başka Öncelikle terim olarak Türkçe kiralık sunucu demek.. Sanal olmayan fiziksel bir sunucudur.. Bu nedenle ana sistemi yani fiziksel sunucuyu kimse ile paylaşmadığınız için daha performanslı ve stabil çalışır..

Ama..

Adamın biri bir Q9300 sunucuya 8 tane vps koymuşsa yada VDS..

Sen gider amd 2800 işlemcili bir dedicated alırsan.. O vps dedicated den daha iyi çalışır 8)