Bunu neden kötü yöne sürüklediler anlamadım doğrusu. Çocuk kafeye gidip 1 saat oyun oynayarak vaktini boşa kaybedeceğine, Erkan1453'ün fikri üzerine bu tür işlerle ilgilense, bence oyun oynayarak yaptığı işten daha fazla kendisine yararı olan işlerle uğraşmış olur. Ayrıca, oyun oynarken aldıkları zevkten daha fazla zevk almayacakları ne malum? metalfun'ın da dediği gibi, keşke elimden tutan, yön gösteren birileri olsaydı zamanında.
Düşünülmesini düşündüğüm 2 gerçek;
Çocuklar bu uygulama yapılmasa internet kafeye gidecekler mi? Gidecekler. (siz istediğiniz kadar kitap okumalarını söyleyin..)
Gittiklerinde vakitlerini oyun, msn vb. işlerle kaybedecekler mi? Kaybedecekler. (zaten internet kafeye giden çocuklar..)
Erkan1453'ün çocukları kullanmak istemesi gibi bir sonuç çıkarmış bazı arkadaşlar. Tam olarak haklı oldukları konular var, haksız oldukları konuların olduğu gibi. Gitsinler kitap okusunlar, kitap al diyenler var aramızda. Sanki Erkan1453 çocukları, bilgisayarın-internetin kötü bir yanına yönlendiriyormuş gibi.. Arkadaş, Erkan1453 gitsin ***** sitelerine yorum yazsın demiyor ki. Adsense reklamlarına tıklarlarsa aynı IP yüzünden adsenseden ban yersin denilmiş. Eminim bunu Erkan1453'te biliyordur. Ne güzel değil mi, en azından ilerde adsenseden ban yemeyecek kadar bilgi kazandırabilir o çocuklara. Erkan1453 demiyorki, çocuklar okuldan kaçın, gelin bana post, yorum kasın..
Bence bu konu, üzerinde biraz düşünülerek, çocukların kendileri için faydalı alanlara yönlendirilmesi konusunda önem taşıyor.
Erkan1453 arkadaşım (abim) Bence çocuklara bu fikri sunmalısın. Yalnız amacın öncelikle kendi çıkarın değil, çocukların bundan kendilerine pay edinmelerinide sağlamalısın. (İyilik yapan iyilik bulur.) Senin sitelerde yorum yazarak başlayabilirler. Bunu yazar olup, yazar olarak devam ettirebilirler. Kendi sitelerini açabilecek seviyeye gelip, ileride sahip olmak isteyebilecekleri meslekler konsunda bir fikir edinmiş olabilirler. Gelceğin webmasterları, web girişimcileri, yazılımcıları, grafikerleri olabilirler. Bunların ne demek olduğunu ne kadar erken öğrenseler o kadar kârdır.
Kitap alsın, kitap okusun diyen arkadaşlar; ha elle tutulur olan kitap, ha gözle gürülür olan internetteki bilgi-yazı yığını. Aradaki fark ney? Kardeşim dersleri konusunda birşey sorduğunda, kitaptan değil önce internetten bakarım ben.
Sadece Erkan1453 değil tüm internet kafeciler yapmalı bunu. En azından o çocuklara bu fikirleri sunmalılar. Eminimki bu ilerde keşke diyenlerin sayısı azalacaktır.
Ben Erkan1453'ün çocuklara yorum yaptırması ve tam olarak seo için neler yapılabilir değil, onları doğru yola sürüklemesi üzerinde durdum. Çünkü benim asıl olmasını istediğim bu. Zaten o çocuklar böyle abilerine ilerde mutlaka bunun karşılığını verirler..