Olay helal olsun Altay'a olayı değil arkadaşlar.
Dün sabah bir arkadaşımla birlikte maçı izlemek için İstanbul'dan yola koyulduk. Maçtan önce gayet güzel toplandık, stada yürüyüş, giriş, kadro dışı kalan 13 tane futbolcuyu protesto derken maç başladı. Senenin en iyi Sakaryaspor'u sahada, en iyi taraftarı tribündeydi. Bu iki önemli unsur birleşince goller yağmaya başladı. İlk yarı bulduğumuz gollerle rahatladık, her golde çıldırmış gibi seviniyordu taraftar. İlk yarı 3-1 Sakaryaspor'un üstünlüğü ile bitti.
İkinci yarının başında yan hakemin 4-5 tane pozisyonumuzu ofsayt ile kesmesi (hepsini gayet net gördüm, hiçbirinin uzaktan yakından ofsayt ile alakası yok) taraftarları galeyana getirdi.
Bu noktadan sonra olay koptu zaten. Benzer durumlarda verilen tepkiyi bilirsiniz, o dakikadan sonra dengeler değişti. Altay'lı futbolcu Tiago'nun taraftarı tahrik etmesi ile oyun resmen buza döndü ve 83. dakikada 4. golü yememizin ardından istenmeyen bazı olaylar çıktı. Olayların son bulması baya bir sürdü.
90 dakika son bulduğunda tribünlerden " Buraya buraya Sakaryamız buraya " sesleri yankılandı. Futbolcular tribüne geldiğinide " böyle oynayın canımızı verelim " sloganı atıldı.
Ardından gerçek Sakaryasporlu , 90 dakika hiç durmadan mücadele veren , ilk golün sahibi olan ve maç sonunda skor tablosunu görünce ağlamaya başlayan futbolcumuz Görkem tribüne çağırıldı ve hep bir ağızdan " sen ağlama, dayanamam, ağlama göz bebeğim sana kıyamam " sözleri söylendi. Bu manzara karşısında kendini tutamayan Görkem sahayı güçte olsa terk etmek zorunda kaldı.
Yani anlayacağınız Görkem için yapılanlar görülmeye değerdi.
Herşey bir yana Sakarya halkı, Sakaryaspor taraftarı (Tatangalar) en kötü günde bile nasıl dimdik ayakta durulabileceğini herkese bir kez daha gösterdi.
Gönül isterdi ki bu güzel oyun ve bu mükemmel taraftar 3 puan ile ödüllendirilsin ancak olmadı.
Yazıma yigiTurkiye'nin yazdığı, Tatangalar'ın son zamanların popüler bestesi ' İÇİMDE BİR HUZURSUZLUK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR. SENİ BÖYLE GÖRMEK VAR YA İNAN BANA ÇOK KOYUYOR ' sözleri ile son vermek istiyorum.
İyi forumlar.