Selçuk Abi Sen yine Benim yazdıklarımı okumuyorsun yine sinirleniyorsun bayram günü ben daha iyidir demiyorum bizim için daha verimli olduğunu söylüyorum.
router olarak kullanınca kullanılmayan boş bir ip adresine bile talep gelince mikrotik makinesi çok fazla zorlanıyor ve paket sayısı fazla olunca loss olmaya başlıyor ki bu durumda network kullanılmaz hale geliyor bridge modda ise hiç olmazsa ben router etmediğim için boş bir ip e saldırı geldiğinde datacenter ın kendi donanımlarında sorun oluşuyor ve mikrotikde cok fazla bir sorun yaşanmıyor.
Burada sadece bana anlatmak zorunda değilsin mikrotik.com.tr adresinde gerekli bilgileri boş zamanın olduğunda paylaşırsan herkes faydalanır.
Ayarlarını beceremezsen zorlanır. Routing mod yada bridged olması farketmez. Test için git dene gör dedim zaten. sana gönderdiğim üretici firmanın yaptığı testlerini saçmalamadan önce incelersen zaten görürsün neyin ne olduğunu.
boş yada dolu ip farketmez. sonuçta gelen giden her paket her 2 türdede o ethernet kartından geçer. yeter artık saçmalama bi susmasını bil de işi bilen 3-5 kişi senin hatalarını düzeltmeye uğraşmasın. sanada anlatmıyorum. senin yanlış verdiğin bilgiyi düzeltiyorum. bu yüzdende susarsan hatalı bilgi vermemiş bizide düzeltmeye uğraştırmamış olursun diyorum.
Linksys nin 4 port ethernet kartını denemedim. Mikrotik'in kartı tek portta çok paket sonlandırabilmek için tasarlanmış bir kart. Denenmiş test edilmiş durumda diğer kartın özelliklerini yada deneme sonuçlarını bilemiyorum.