Konu içinde yazdım “ciddi büyük bir network yönetecekseniz ISG1000” şeklinde.. 20-30mbit lik bir network için ISG1000 almak mantıklı olmaz parası yüzünden.. ama alınırmı? Alınır tabi paraya kıyan alır.

Çalıştığımız veri merkezi içinde 50-60Mbit lik bir networku biz mikrotik ile kullanıyoruz sıkıntı yaşamamızdaki temel sebeplerden biri MARSNET in mikrotik kullanılan ip adreslerine yaptığı söylemek istemediğim bazı ayarlar (adam olmayan çok var iş öğretmek istemediğim için söylemiyorum)

@kafkas : ben mikrotik önermem dedim ama bende kullanıyorum sonuç olarak ekonomik bir çözüm olmasından ziyade çok rahat ettiriyor. Yazımın yanlış anlaşılmaması adına söyle bir düzenleme yapabilirim.. Hatta direk mikrotik bağlamak tek başına sağlıksız olabilir önünde hattı süzen kontrol eden kaliteli bir network cihazı olması gerekir.. Neden dersen herhangi bir atak yada arıza durumunda routing’i direk ona çekersin yada cihazda özellik varsa bazı xxx özellikler ile saldırı anında yada mikrotik cihazının kaldırmayacağı büyük işlemlerde patlamasını engellemek için ayarlama yaparsın.

@trickster : ISG1000 ile ne limit yapabilirsin (yaparsında mikrotik gibi olmaz) nede network yönetebilirsin ama networkların derdi saldırı olunca ilk bu cihaz aklıma geldi.

Mikrotik yazılımının sağlıklı çalışabilmesi için 1. CPU 2. Olarak da Ethernet kartınızın sağlam olması gerekir piyasada satılan 1-2$ lik kartlarla bu olmaz Ethernet kartının hızı değil üzerinden geçirebildiği paket sayısı önemlidir. Bazı Ethernet kartlarında kendi içinde işlemci oluyor baya performanslı çalışıyor.